Veelgestelde vragen

Wil jij meer over Checkpoint weten? Heb je een vraag? Of ben je hier terecht gekomen nadat je Checkpoint gemaild hebt? Wij krijgen super veel mailtjes met vragen. Daarom hebben we al die vragen én antwoorden hieronder op een rijtje gezet.

Waarschijnlijk vind je hier wat je zoekt! Is dat niet zo? Mail dan je vraag of opmerking naar checkpoint@eo.nl.

Ik heb een op- of aanmerking over het programma, waar kan ik die plaatsen?

Die kan je mailen naar checkpoint@eo.nl. Wij bespreken alle op- en aanmerkingen in onze evaluaties.

Wat is Checkpoint voor een programma?

Wij zijn een vet testprogramma dat we maken om jou een ontzettend grote lach op je gezicht te toveren. We testen alles wat jij wilt weten, ook dingen die heel gevaarlijk zijn. Dingen die jij thuis niet mag uitproberen. Dus doe dat thuis ook niet!

Hoe is het programma bedacht?

Een paar jaar terug keken er meer meisjes dan jongens naar Zapp. Toen hebben programma makers van de EO (de omroep die Checkpoint maakt) besloten: laten we een vet programma bedenken voor stoere jongens en natuurlijk mochten er meisjes meekijken. Dat is Checkpoint geworden.

Wie bedenkt de testen?

Dat doen de redacteuren van Checkpoint. Ze hebben een topbaan! Want zij mogen de hele dag bizarre, vette en hilarische testen verzinnen.

Gaan er wel eens testen mis?

Bij Checkpoint gaat er eigenlijk bijna nooit wat mis. Soms loopt een test wel anders dan verwacht, maar ja, daarom zijn wij een testprogramma. Ook wij weten van te voren vaak niet hoe het zal lopen. Dus echte bloopers hebben we nooit, nou ja goed, een paar dan... Check de backstagefilmpjes

Hoe is het geregeld met de veiligheid?

Leuk hoor, spectaculaire testen doen, maar bij ons staat veiligheid voorop. Je ziet ze niet altijd, maar reken maar dat ze aanwezig zijn: brandweermannen, vuurwerkspecialisten, hulpverleners, outdoor specialisten, wij halen iedereen er bij om te zorgen dat het op de set 100% veilig is.

Met hoeveel mensen maken jullie het programma?

Heel veel! We hebben redacteuren, producers, regisseurs, cameramannen, geluidsmensen en vergeet natuurlijk de editor niet!

Ik wil graag meer weten over Rachel en de testteamleden.

Dat begrijpen we! Wij hebben van iedereen een profielpagina en die kun je hier vinden.

Ik wil graag in het testteam, wat moet ik daarvoor doen?

Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe testteamleden. Helaas!

Ik wil Rachel graag ontmoeten.

Dat zal helaas niet gaan, Rachel is erg druk. Dat is natuurlijk heel erg jammer, daarom hebben we daar iets op bedacht! Elk jaar organiseren we de vader/zoon en vader/dochter dagen waar Rachel en het testteam ook bij zijn.

Ik wil Rachel en het testteam graag uitnodigen om iets te doen op mijn school/vereniging/ club /o.i.d.

Ja, dat zou vast super tof zijn! Deze vraag krijgen we heel vaak. Maar helaas zal dat niet gaan want dan hebben ze geen tijd meer om Checkpoint te maken.

Waarom doet Rachel alleen testjes met jongens en doen de meiden alleen mee met de jongens/meiden testen?

Checkpoint is een programma dat we bedacht hebben en maken voor jongens. Daarom worden alle testen gedaan met jongens. Voor één onderdeel maken we een uitzondering: de jongens tegen de meiden. Je kan natuurlijk moeilijk een jongens tegen de meiden doen zonder meiden...

Ik heb een idee voor een test!

Leuk! Die kun je mailen naar checkpoint@eo.nl. Je idee wordt bekeken door een redacteur van Checkpoint en wie weet komt jouw idee ooit op tv, hoe gaaf zou dat zijn?!

Ik wil graag weten wat er gebeurt als je… dit of dat doet.

Als je bedoelt dat je het zelf wilt testen: testen is gaaf! Maar wij weten niet wat je van plan bent, doe dit altijd in overleg met je ouders/verzorgers.
Of bedoel je dat je een leuke suggestie hebt? Dan kun je die mailen naar checkpoint@eo.nl. Zie ook de vraag hierboven.

Ik wil graag weten hoe een bepaalde test werkt of hoe ik de test zelf kan doen, kunnen jullie mij dat vertellen?

Dat doen we niet. Veel testen zijn ingewikkeld en vaak ook veel te gevaarlijk. En we zouden natuurlijk niet willen dat jou iets overkomt! Maar daar hebben we iets op bedacht. Namelijk de thuistesten. Zoals de naam zegt: testen die JIJ thuis kan doen. Hier vind je ze.

Ik wil graag een keertje kijken in de loods.

Echt heel leuk dat je dat graag zou willen, maar helaas zal dat niet gaan.

Waar is de loods?

Dat zeggen we niet… De loods staat op een geheime plek!

Ik wil graag iets van Checkpoint hebben.

Wij posten regelmatig een winactie waar je een heuse checkpoint goodiebag kan winnen! Wil je spullen uit een test die je in een aflevering zag? Die zijn niet te koop en deze geven we ook niet weg.