Atifa's Dagboek over vluchtelingenkamp Moria

Lees hier meer over Atifa en haar tijd in vluchtelingenkamp Moria.

Atifa is een 18-jarig meisje uit Afghanistan en woonde tien maanden in het vluchtelingkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In samenwerking met Stichting Vluchteling, Defence for Children en VluchtelingenWerk Nederland houdt zij een dagboek bij over haar leven op Lesbos.

Via Whatsapp praat Atifa samen met de organisaties over wat er gebeurt op het eiland en in de vluchtelingenkampen. Atifa heeft nog nauw contact met vrienden die in de vluchtelingenkampen zitten. Zij hebben alles verloren en moeten wachten totdat ze veilig naar andere Europese landen kunnen reizen. Atifa zelf heeft samen met haar familie een beter onderkomen gevonden, maar haar toekomst is nog steeds onzeker.

Wil je meer weten over Atifa’s dagboek? Je kan het lezen op haar website: https://dagboekuitmoria.com.

Ben jij ook zo geschrokken van de situatie in kamp Moria en wil je helpen? Wij zijn een actie gestart om aandacht te vragen voor de alleenstaande vluchtelingkinderen op Moria met de #500kinderen. Maak een foto van jezelf met de tekst #500kinderen en plaats deze foto op instagram met de #500kinderen of stuur deze via een DM naar ons account. Volgende week presenteren wij alle foto’s aan de regering in de hoop om toch 500 kinderen van Moria een veilig huis te kunnen geven in Nederland. Voor meer informatie over deze actie klik hier.