Deze dierentuindieren missen jou

Door corona zijn ze eenzaam geworden... 

Vanwege het coronavirus zijn de meeste dierenparken gesloten. In Zapplive zag je dat de dieren uit de dierentuin daarom soms best eenzaam zijn. Vooral in dierenparken waar eerst heel veel mensen kwamen is het voor de dieren best even wennen dat ze geen mensen meer zien. De dierentuinen doen er nu alles aan om de dieren te helpen. In dit artikel vind je een paar van deze leuke initiatieven!

Zo vertelde bioloog Thomas in de uitzending dat ze de dieren zoveel mogelijk op een natuurlijke manier bezighouden. Zo laten ze de apen zelf zoeken naar hun eten. Op de site van Apenheul is het mogelijk spullen te doneren die gebruikt kunnen worden om de dieren bezig te houden. Klik hier voor meer info!

Ook in het buitenland zijn er voor de dieren leuke initiatieven bedacht om de eenzaamheid tegen te gaan.

Chimpansees
Chimpansees uit verschillende dierentuinen in Tsjechië kunnen met elkaar facetimen. De mensapen kunnen zo met elkaar communiceren. Het leuke is, JIJ kan meekijken!
De chimpansees voelen zich hierdoor minder eenzaam en ze vinden het zelfs zó interessant dat ze net als mensen snackend voor de buis gaan zitten.
Kijk hier live mee met de chimpansees.

Cheeta’s en tijgers
Ook cheeta’s en tijgers hebben het er lastig mee. Een Thaise dierentuin heeft hier een oplossing voor bedacht. Om te zorgen dat deze katachtigen toch aan hun aandacht komen, knuffelen de verzorgers met de dieren. Gevaarlijk? Totaal niet! Kijk maar naar de video.

Palingen
Palingen? Ja, ook palingen vinden het even wennen dat er geen gasten meer zijn. Om te voorkomen dat de dieren mensenschuw worden heeft een Japanse dierentuin iets bedacht. Ze roepen mensen op om te videobellen met de palingen! Van nature zijn de beestjes best schuw, maar in de loop der tijd zijn ze gewend geraakt aan mensen waardoor ze zich bijna niet meer verstoppen. Door te videobellen hoopt de dierentuin dat dit zo blijft. Kijk hier naar de palingen.