Kom in actie met Zapplive voor #500kinderen!

Zapplive op Zaterdag komt in actie voor de 500 vluchtelingkinderen uit kamp Moria en we hebben jullie hulp nodig!

Donderdagavond 10 september heeft de regering besloten om 48 vluchtelingenkinderen uit kamp Moria op Lesbos op te vangen in Nederland in plaats van de 500 kinderen die hulp nodig hebben. Dat is niet genoeg, want alle kinderen hebben recht op bescherming en opgroeien in een veilige omgeving. Daarom voeren wij vanaf zaterdag 12 september actie om aandacht te geven aan de ramp die zich op dit moment afspeelt in Griekenland.

Twee weken lang voeren wij actie en roepen wij kinderen uit Nederland op om mee te doen door een foto van jezelf te maken met een bordje met daar op de hashtag ‘#500kinderen’. Het uiteindelijke doel is om van alle foto’s een collage te maken en deze in de week van 21 september in Den Haag te presenteren. Tijdens onze  uitzending op zaterdagmiddag kan foto’s insturen via www.zapplive.nl, maar doordeweeks kan je ook je foto's delen via Instagram door ‘@zapplive’ te taggen en de hashtag ‘#500kinderen’ te gebruiken.

Vraag ook je ouders, verzorgers, buren, grootouders, ooms, tantes en leraren om op te komen voor de rechten van deze kinderen door de petitie te tekenen via:
https://500kinderen.nl/petitie-griekenland?ref=stv

De KRO-NCRV zet zich op allerlei manieren in voor de vluchtelingen in kamp Moria die door de branden niets meer hebben. Naast de fotoactie van Zapplive werkt de omroep ook samen met stichting Because We Carry. KRO-NCRV roept mensen op om te doneren, zodat er slaapmatjes gekocht kunnen worden voor deze vluchtelingen. Veel families slapen nu met hun kinderen op straat op koud asfalt. Voor slechts 5 euro kunnen vluchtelingen worden geholpen met een slaapmatje. Via deze link kan je doneren.