Timo moet wachten: interview met Timo

Zapp Echt Gebeurd was weer op het Cinekid Festival! We zagen verschillende jeugddocumentaires in première gaan; superspannend  voor de makers, maar ook voor de hoofdpersoon. Je ziet jezelf voor het eerst op zo’n groot scherm. Hoe is dat nou en waarom moet heel Nederland de docu bekijken? We vragen het ze zelf. Deze keer Timo moet wachten met hoofdpersoon Timo.

Zo, hoe vond je het, jezelf op zo’n groot scherm? 
Leuk, het is toch anders op zo’n groot beeld. Ik had hem van tevoren al gezien, maar toen met Engelse ondertiteling. Mijn familie zag hem wel voor het eerst en vond het leuk. 

We zien in de film dat je een tijd niet naar school kon, hoe was dat? 
Ik zat drie maanden thuis. Ik fietste overdag wel rondjes door de wijk, maar er waren nooit kinderen om mee te spelen. Zij zaten namelijk wel op school. Dan ging ik maar mijn moeder helpen met dingen.  

Het is dus eigenlijk helemaal niet leuk om niet naar school te kunnen? 
Het is heel vervelend om niet naar school te kunnen. De meeste kinderen denken dat zoveel vrije tijd leuk is, maar ik ga liever naar school. 

Gelukkig zit je op een nieuwe school. Hoe gaat het daar? 
De eerste schooldag was ik wel een beetje zenuwachtig en moest ik erg wennen. Nu heb ik het heel erg naar mijn zin; ik heb een gezellige klas en een leuke juffrouw. Ook zit deze school veel dichterbij dan mijn oude school.  

Waarom zouden kinderen naar jouw documentaire moeten kijken? 
Mensen kunnen mij leren kennen en iets van mij leren. Ik hoop dat kinderen die hetzelfde probleem hebben en niet naar school kunnen, snel weer naar school kunnen. 

Timo moet wachten is in het voorjaar 2020 te zien op NPO Zapp.