Deze film stinkt: interview met Stan

Zapp Echt Gebeurd was weer op het Cinekid Festival! We zagen verschillende jeugddocumentaires in première gaan; superspannend  voor de makers, maar ook voor de hoofdpersoon. Je ziet jezelf voor het eerst op zo’n groot scherm. Hoe is dat nou en waarom moet heel Nederland de docu bekijken? We vragen het ze zelf. Deze keer Deze film stinkt met hoofdpersoon Stan. 

Hoe vond je het om jezelf terug te zien in zo’n grote bioscoopzaal? 
Ik had de documentaire al eerder gezien en toen vond ik hem al leuk. Op zo’n groot scherm is het natuurlijk net wat leuker.  

Ja, je gezicht op zo’n groot scherm is niet niks. Toen de regisseur naar je toe kwam, wilde je gelijk meedoen? 
Eerst wilde ik het niet, ik dacht dat mensen dan vast gaan denken dat ik zielig ben. Toen zei mijn moeder: ‘’Joh, dat is toch leuk!” Toen heb ik het toch gedaan en ik heb er nog geen spijt van. 

Praat je erover met je vrienden? Of was dit de eerste keer dat je er zo open over praatte? 
Ik praat er alleen met mijn beste vrienden over, het is natuurlijk best persoonlijk. Er waren ook wat dingen die ik liever niet in de documentaire wilde en dit is er uiteindelijk toch uitgehaald. 

Wat zou je willen dat mensen hieruit meenemen? 
Ik hoop dat ze het een leuke documentaire vinden en me niet zielig vinden. Tijdens het interview in de documentaire had ik namelijk wel wat tranen in mijn ogen, maar dit probleem is niet iets waar ik dagelijks bezig mee ben.  

Wat vond je zelf het leukste moment in de documentaire? 
Eigenlijk vond ik de kinderen die wel kunnen ruiken het interessantst. Grappig om te zien wat ze lekker en vies vinden ruiken.  

Deze film stinkt is op zondag 10 november om 19.25 uur  te zien op NPO Zapp.