Hoe is het nu met... Nima?

Als 13-jarig meisje wist Nima nog niet of ze met haar moeder en zus in Nederland mocht blijven wonen. Ze vertelde haar verhaal in de documentaire Nima. Nu, 13 jaar later, spraken we haar weer. Woont ze nog in Nederland?

2016
We filmden Nima op IDFA (het grootste documentaire festival van de wereld). Nima is nu 26 jaar en we waren erg benieuwd hoe ze terug kijkt op haar documentaire van 13 jaar geleden. Wat doet ze nu in haar dagelijks leven? Bekijk de video hierboven.

 

2004
In de oorspronkelijke documentaire woonde Nima al vijf jaar met haar moeder en zus in een asielzoekerscentrum. Ze was samen met haar moeder en zus uit Somalië gevlucht en hoopt dat ze anno 2004 in Nederland mag blijven. Ze gaat naar school, skate langs de zee en realiseert zich dat Nederland een vrij land is, waar vrouwen ook mogen studeren en werken. Dan komt de verlossende brief...

 

Wil je de documentaire van Nima uit 2004 bekijken? Dat kan hier.

 

 

De vorige keer gingen we langs bij Danny, die in 2007 een jongerenboot organiseerde op de Gaypride. Zou deze boot nu nog steeds bestaan? Je ziet het hier.

 

 

Naast Nima en Danny zijn we bij nog meer oude bekenden langs geweest de afgelopen maanden. Klik hier voor een overzicht.