Winnaar Shorts by Kids: Arda

Arda heeft met zijn filmpje 'Tommy mijn kat' Shorts by Kids tijdens Cinekid 2015 gewonnen. Hij ging er met de hoofdprijs vandoor: een Go Pro camera, een beker en natuurlijk eeuwige roem. 

In een uitverkochte zaal zaten alle deelnemers van 8 geselecteerde filmpjes bijeen. Mirjam Marks (hoofd televisieprogrammering van Cinekid) opende de middag en stelde vragen aan de makers. Hun filmpjes gingen op het witte doek in premiere. Spannend!

Videoclip
Alle filmpjes waren zelfgemaakt en echt gebeurd, ook al werden hier en daar wat animaties gebruikt om de verhalen te versterken. Er waren twee kattenfilmpjes en ook een heleboel videoclip-achtige inzendingen. 

Winnaar
De jury bestaande uit Maurice Lede (Klokhuis), Meike Statema (IDFA) en Melanie de Langen (Zapp Echt Gebeurd) ging aan het einde in beraad om de supermoeilijke keuze te maken. Arda (10) won de grote prijs vanwege "het sterke verhaal, de goede montage, het gebruik van de muziek en de ontroering waarmee hij de jury voor zich wist te winnen", aldus het juryrapport. De winnaar van vorig jaar, Ole Kroes, kwam de prijs uitreiken: > Bekijk het filmpje van winnaar Arda rechtsboven 

Daarnaast kreeg Quint (13) een eervolle vermelding voor zijn filmpje: oneindige beweging (perpetuum mobile). Die kun je hieronder of  op YouTube bekijken: Het filmpje van Ole (winnaar 2014) kun je hier bekijkenReacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.