HET EUROVISIE SONGFESTIVAL GAAT NIET DOOR

Het Eurovisie Songfestival zou dit jaar in Nederland plaatsvinden. Voor het evenement zouden fans, artiesten en medewerkers vanuit de hele wereld naar Rotterdam komen. Maar vanwege het coronavirus heeft de organisatie besloten om het festival niet door te laten gaan. 

De presentatoren van het Eurovisie Songfestival vinden het erg jammer, maar begrijpen de beslissing. Zo gaf Jan Smit aan dat gezondheid boven alles gaat. En ook Chantal Janzen en Edsilia Rombley vinden veiligheid het allerbelangrijkste. 

Niet alleen het Songfestival heeft te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Zo heeft de regering besloten om scholen, kinderdagverblijven, sportclubs, eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april te sluiten. Concerten zijn afgelast en veel televisieprogramma's worden opgenomen zonder publiek. Dit alles om ervoor te zorgen dat het virus zich zo min mogelijk verspreidt. De Kids Top 20 leeft met iedereen mee en houdt rekening met alle maatregelen. Aankomende zaterdag is er dan ook een aangepaste uitzending.