'EUROPAPA' BREEKT RECORDS

Joost Klein breekt meerdere records met zijn Songfestival-inzending 'Europapa'. 

'Europapa' komt binnen op plek één in de Top 40 en dat is nog nooit eerder gebeurd met een nummer voordat het Songfestival heeft plaatsgevonden.

Joost brak eerder al een record op Spotify en dat op de eerste dag dat het nummer te horen was! Toen werd 'Europapa' 1,2 miljoen keer gestreamd in Nederland, nog nooit werd een nummer zo veel afgespeeld binnen 24 uur. Inmiddels heeft het nummer meer dan 13 miljoen streams.    

Joost verloor zijn ouders op jonge leeftijd. Met 'Europapa' geeft hij een eerbetoon aan zijn vader. Dit zegt hij over het nummer: '''Europapa' gaat over een weeskind dat door heel Europa reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen. Eerst kennen de mensen hem niet, maar hij blijft elke kans pakken om zichzelf te laten zien. Mijn vader gaf mij een wijde visie op de wereld mee.''

Donderdag 9 mei staat Joost Klein in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Zweden. 'Europapa' staat nu op de vijfde plek bij de bookmakers, zij voorspellen de uitslag van de finale.