De Mees Kees Kwis

De Mees Kees Kwis is een spelshow voor de hele familie waarin iedere week een schoolklas het tegen zichzelf opneemt.

Elke aflevering wordt de groep in tweeën gesplitst en kunnen eieren worden verdiend door het beantwoorden van grappige kennisvragen, sportieve opdrachten en goed opletten tijdens de les. Alle talenten van de klasgenoten worden ingezet, want om te winnen is iédereen nodig. Het team met de meeste eieren wint het spel.

In de serie en films van Mees Kees gaat alles altijd net even anders. En dat is natuurlijk ook in deze afwisselende kwis, die eigenlijk geen kwis is, ook het geval! Er komen fragmenten uit de films langs, woorden worden gehusseld en de kinderen zijn soms zelf het antwoord. Uiteraard kun je thuis meedoen aan de opdrachten.

Ook zijn schoolhoofd Dreus en gymleraar Meester Hank van de partij. Dreus duikt elke week een oud schoolvoorwerp op en stelt daarover een vraag. Meester Hank speelt in de gymzaal een hilarisch eieractiespel.

De Mees Kees Kwis wordt afgesloten met een klassikale overhoring. Welke groep mag uiteindelijk de prijs voor de hele klas bepalen? Dat is een dilemma: wordt het taart voor de hele klas of de juf of meester een dagje in een hilarische outfit?

De Mees Kees Kwis, vanaf zaterdag 6 oktober 19.25 uur op NPO Zapp bij AVROTROS.