De Grote Mees Kees Estafette Eierrace

Zo speel je De Grote Mees Kees Estafette Eierrace. Daar hoef ik jullie natuurlijk niks meer over uit te leggen, maar ik doe het toch nog eventjes.

Het speelveld is in 3 vlakken verdeeld. Speler 1 zet een ei op het estafettestokje en loopt zo snel mogelijk naar speler 2 om het stokje over te geven die weer hetzelfde doet bij speler 3 die naar de finishmand loopt om het ei in te laten vallen. Als jullie onderweg het ei laten vallen -wat je natuurlijk niet moet doen- moeten jullie weer helemaal opnieuw beginnen. Het is natuurlijk leuk om met obstakels het parcours zo moeilijk mogelijk te maken. Dat mogen jullie allemaal zelf verzinnen. Alle eieren in de finishmand mogen jullie houden.

Wat heb je nodig?

  • 1 keukenrol per team
  • Heel veel stuitereieren, pingpongballetjes of gewone eieren met veel keukenpapier om de rommel op te ruimen
  • 2 manden per team, 1 voor bij de start en 1 voor bij de finish
  • Pilonnen, banken of stoelen om de vakken af te bakenen
  • Een stopwatch (bijvoorbeeld die op je telefoon of een horloge)
  • Een fluitje om te fluiten als de tijd om is

Maak 3 speelvelden. Zet de manden aan start en finish. Zet speler 1 aan het begin van vak 1, speler 2 aan het begin van vak 2 en speler 3 aan het begin van vak 3. Laat iemand de tijd van 1 minuut bijhouden. En dan kan het spel beginnen. Het team dat na 1 minuut de meeste eieren in de finishmand heeft gekregen wint het spel.

Alles duidelijk? Natuurlijk is het duidelijk want ik heb het uitgelegd. 

Doe je best!