Het Grote Mees Kees Dakgoten Eierdoorgeefspel

Zo speel je Het Grote Mees Kees Dakgoten Eierdoorgeefspel: je start met 3 spelers per team. Speler 1 staat aan de start met een mand eieren en gooit die in de goot van speler 2.

En die zorgt dan weer dat het ei in de dakgoot van Speler 3 terechtkomt. En dan moet speler 2 als een gek doorlopen om het ei hier weer op te vangen en vervolgens in de mand te mikken. Bij het doorgeven mag je alleen op een tegel of matje staan en mag je niet met de voeten op de vloer komen. En geen eieren laten vallen. Komen jullie voeten of eieren namelijk op de vloer, dan moet je weer van voor af aan beginnen. Het spel is het leukst als de manden net iets te ver weg staan en de dakgoten net iets te kort zijn. Alle eieren in de finishmand mogen jullie uiteraard weer houden.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 stukken dakgoot per team
  • 3 paar vloertegels of bijvoorbeeld deurmatten per team
  • Heel veel stuitereieren, gewone eieren of pingpongballen met veel keukenpapier om de rommel op te ruimen
  • 2 manden per team, 1 voor bij de start en 1 voor bij de finish
  • Een stopwatch (bijvoorbeeld die op je telefoon of een horloge)
  • Een fluitje om te fluiten als de tijd om is

Leg de stoeptegels een flink eind uit elkaar. Zet speler 1 bij de startmand, speler 2 op tegel 1 en speler 3 op tegel 2. Laat iemand de tijd van 1 minuut bijhouden. En dan kan het spel beginnen. Het team dat na 1 minuut de meeste eieren in de finishmand heeft gekregen wint het spel.

Alles duidelijk? Natuurlijk is het duidelijk want ik heb het uitgelegd.
Doe je best!