De droomtuin

Een recept van Lieve.

Als er iemand jarig is bij Lieve thuis, maakt ze altijd worteltjestaart. Ter decoratie maakt ze bloemen, want Lieve is zelf jarig in de lente. Dan eet de hele familie vaak een taartje buiten in de tuin, tussen de bloemetjes! 

Ingrediënten

Cake
320 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
2 theelepels gemalen kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagel
2 eieren
2 eidooiers
400 milliliter zonnebloemolie
540 gram suiker
100 gram walnoten
100 gram geraspte kokos
270 gram wortel
150 gram dadels zonder pit
4 eiwitten
Mespuntje zout

Icing
350 gram roomkaas
140 gram boter
70 gram poedersuiker
50 gram dadelsiroop
60 gram walnoten

Decoratie
250 gram lichtroze fondant
35 gram ruby red fondant
35 gram babyroze fondant
35 gram geel fondant
35 gram blauw fondant
35 gram forest green fondant
35 gram fire red fondant
30 gram pure chocolade

Bakgereedschap
Staande mixer met toebehoren
Bakvorm doorsnede 12 centimeter en 18 centimeter.
7 mengkommen
2 pannenlikkers
1 hoefijzertje middelgrove rasp
1 broodmes
1 paletmes
2 rollers voor fondant
2 siliconen bakmatten
Garde
Zeef
Huishoudfolie
Bakpapier
Cornetje / spuitzak met 1 millimeter mondje
Verschillende uitstekertjes voor bloemen 

Recept

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de bakvormen in.

Cake
Zeef de bloem, bakpoeder, bakingsoda en de specerijen.
Klop de eieren en de dooiers los.
Doe de zonnebloemolie en de suiker in de keukenmachine en mix op medium snelheid.
Laat de machine langzaam draaien en doe de eieren er beetje voor beetje bij.
Hak de walnoten en de dadels. Schil en rasp de wortel.
Doe de walnoten, dadel, wortel en kokos bij het mengsel.
Haal dit uit de kom en was de kom af.
Sla de eiwitten stijf. Vouw de eiwitten in 4 delen toe aan het beslag.
Doe het beslag in de bakvormen, strijk de bovenkant een beetje plat en bak in ongeveer 50 minuten gaar.
Laat afkoelen op een rek.

Icing
Sla de roomkaas luchtig.
Haal uit de kom.
Sla de boter met dadelsiroop en poedersuiker luchtig en licht.
Schep de roomkaas door de boter.

Decoratie
Snijd de taarten horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helften met de icing.
Zet de bovenste helft erop.
Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de de overige icing.
Rol het fondant zo dun mogelijk uit.
Bekleed de taarten. Maak een uitsparing in het fondant waar de kleinste taart komt te staan. Zet de taarten op elkaar.
Rol het fondant voor de bloemen zo dun mogelijk uit en steek genoeg bloemen uit om de taart van een bloemen strook te voorzien.
Snijd ook voldoende driehoekjes om een slinger om de taart te maken.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Laat de chocolade voldoende afkoelen.
Doe de afgekoelde chocolade in een cornetje of een klein zakjes.
Schijf de naam van de jarige en de leeftijd op de vlaggetjes met chocolade.
Versier nu de taart met bloemen en vlaggetjes.