Suikerspin maken zonder machine: zo doe je dat

Een heerlijke en mierzoete lekkernij die niet kan ontbreken op de kermis: de suikerspin! Met dit recept maak je zelf een suikerspin, zonder machine!

De suikerspin is een echte lekkernij voor de echte zoetekauw. Maar hoe maak je een suikerspin zonder een suikerspinmachine? We zetten alle ingrediënten, benodigdheden en de werkwijze voor je op een rijtje. Eén ding is in elk geval zeker: voor dit recept heb je véél suiker nodig.

Ingrediënten
Glucosestroop
400 gram suiker
125 milliliter water
Snufje zout
Kleurstof
Olie

Bakgereedschap
Garde (die kapot mag)
Schaar
Thermometer
Bakpapier
Stokje

Zo maak je het

Voorbereiding
Knip het uiteinde van de garde af.
Leg een stuk bakpapier op je werkblad.

Suikerspinnen maken
Meng de suiker, glucosesiroop, water en zout en verwarm ze tot 149 graden, terwijl je roert.
Check de temperatuur met de thermometer.
Doe het mengsel in een hittebestendige kom.
Doop de uiteindes van de garde in de bak met het suikermengsel.
Beweeg de garde heen en weer over het bakpapier zodat er suikerslierten ontstaan. (Zorg dat dit snel gebeurt, anders wordt de suiker al hard).
Maak er nestjes van en steek er eventueel een stokje in.
Wordt je suiker hard terwijl je bezig bent? Warm het dan even op in de magnetron.