Marsepeindiertjes

In de eerste aflevering van seizoen 3 maken de bakkers marsepeindieren. Ze gebruiken daarvoor cakejes, die ze versieren met marsepein diertjes. Wil jij ook aan de bak én knutselen? We leggen je uit hoe het werkt.

Dit heb je nodig
Siliconen cake bakvormpjes (voor 8 cakejes)
Poedersuiker (voor op het aanrecht)
Kleine pvc-buis om de marsepein mee uit te rollen 
Deegroller
Kwastje
Siliconen matje
Spuitzak
Eventueel knoflookpers om haartjes voor het diertje te maken
Boetseer-set 
Paletmes
Bakspray
Zeef

Ingrediënten voor de marsepein cakejes
25 gram zachte boter
110 gram marsepein spijs
50 gram ei
7,5 gram patentbloem

Ingrediënten voor de marsepeindieren
Verschillende kleuren vloeibare kleurstof
Eventueel snoepdecoratie
Verschillende kleuren marsepein 

Zo maak je de cakejes
Meng de boter met de marsepein spijs in de keukenmachine
Voeg het ei toe. 
Meng tot een samenhangende massa.
Zeef de bloem, voeg dit toe in de keukenmachine 
Klop het beslag in 5 minuten luchtig.
Vet de siliconenvormpjes in.
Vul de bakvormpjes met het beslag. 
Bak de cakejes op 185 graden in ongeveer 20 minuten. 

Marsepeindieren
Maak 3 verschillende marsepeindieren die bij dezelfde categorie horen. Denk bijvoorbeeld aan: 
Boerderijdieren (Bijv.: Varken, koe, geit, kip, paard, schaap)
Huisdieren (Bijv.: Hond, kat, konijn, hamster, parkiet, cavia) 
Safari dieren (Bijv.: Olifant, zebra, giraf, neushoorn, leeuw, tijger)
Onderwater dieren (Bijv.: Vis, schildpad, octopus, dolfijn, haai, krab)
Als je een dierencategorie hebt gekozen, bedenk je welke dieren je gaat maken. 
Laat je creativiteit de vrije loop! 

Zet de marsepeindiertjes op je cakejes. En eet smakelijk!