3x je favoriete snack als taart

Frikandellenvlaai, cakefrietjes of een pizzataart... Deze bakrecepten zijn voor de echte snackgekken, die dol zijn op fastfood! Welke snack tover jij om tot taart?

Pizzataart
Mamma Mia! Ben jij ook zo dol op pizza en op taart, maar kun je niet kiezen? Dan is dit recept echt wat voor jou! Deze enorme taart bestaat namelijk uit opgestapelde pizza’s die je kunt vullen met je favoriete toppings. 

Dit heb je nodig
- 2 rollen vers pizzadeeg 
- Tomatensaus
- Geraspte kaas
- Toppings naar keuze. Denk aan: salami, ham, paprika, olijven, champignons, tonijn, enz. 
- Hoge ronde bakvorm 

Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. 
- Rol 1 pizzadeeg uit en snijd 3 cirkels uit het deeg die even groot zijn als je bakvorm. 
- Rol het tweede deeg uit en snijd daar nog 2 cirkels uit. 
- Snijd uit de rest van het deeg een lange strook uit en bekleed daarmee de rand van je bakvorm. Zorg dat de strook aan de bovenkant over de rand hangt. 
- Bak de cirkels op een ingevette bakplaat ongeveer 10 minuten tot ze een beetje hard worden. 
- Leg een cirkel op de bodem van de bakvorm en verdeel daarover tomatensaus, toppings en kaas. 
- Herhaal met alle cirkels en bouw zo je taart op in de bakvorm. 
- Vouw het overhangende deeg naar binnen, om een lekkere deegrand te maken. 
- Bak de pizzataart in ongeveer 40 minuten gaar. 
- Effe wachten….. Pizza! 

Cake frietjes
Zoete frietjes, gemaakt van cake? Dat kan gewoon! Dit patatje speciaal maken we van vanillecake, de mayonaise van slagroom, curry of ketchup wordt jam en de uitjes vervangen we door vrolijke feestsprinkels. Serveer je cake frietjes in een mooie puntzak of patatbakje en je hebt een super leuke traktatie. Wie is hier nou de snackbar, jij of ik? 

Dit heb je nodig
Cake
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker 
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout

Afbakken
- 100 milliliter melk
- 2 eieren
- 100 gram suiker

Saus
- Bekertje slagroom 
- 2 eetlepels suiker
- Aardbeienjam 
- Vrolijke feestsprinkels

Zo maak je het 
Cake
- Verwarm de oven voor op 175 graden. 
- Klop de roomboter, 200 gram suiker en de vanillesuiker luchtig, wit en romig. 
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. 
- Voeg lepel voor lepel het zelfrijzend bakmeel en de zout toe. 
- Klop tot een egaal beslag. 
- Giet het beslag in een bakvorm en bak de cake in 60 minuten gaar. 

Afbakken
- Laat de oven aan.
- Snijd de afgekoelde cake in lange repen, in de vorm van frietjes. 
- Maak een mengsel van de eieren, suiker en melk. 
- Smeer de frietjes met een kwastje in met het mengsel. 
- Bak ze krokant in de oven voor 15 minuutjes. 
- Doe je cake frietjes in een puntzak of bakje. 

Saus
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Gebruik kant en klare jam, of maak zelf jam volgens dit recept
- Serveer je cake frietjes met een dikke klodder slagroom, jam en feestsprinkels. 

Frikandellenvlaai
Deze taart is eigenlijk een frikandelbroodje XXL. Hij is niet super moeilijk om te maken, maar omdat je een frituur nodig hebt voor het maken van dit recept, moet je wel even de hulp inschakelen van een volwassen bakmaatje. 

Dit heb je nodig
- 1 pakje hartige taartdeeg uit de vriezer
- 7 frikandellen
- 1 ui 
- 1 ei 
- curry 

Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat het deeg ontdooien. 
- Vet een ondiepe taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Houd wat deeg over voor de bovenkant van de taart. 
- Prik gaatjes in de deegbodem. 
- Bak de bodem alvast 10 minuutjes in de oven. 
- Frituur de frikandellen kort (ze gaan nog in de oven) en snijd ze in stukjes. 
- Snipper de ui. 
- Vul de bakvorm met de stukjes frikandel, uitjes en de curry. 
- Maak reepjes van het overgebleven deeg en maak hiervan een mooi patroon op de bovenkant. 
- Klop het eitje los met een vork en besmeer hiermee met een kwastje de bovenkant en randen van de taart. 
- Bak de frikandellenvlaai ongeveer 30 minuten op 180 graden tot hij mooi bruin is. 
- Frituren en bakken klaar? Samen snacken maar!