Zo versier je jouw baksel als een dier

Of je nou een junglefeestje hebt of iets lekkers wilt bakken voor dierendag. Jouw baksel versieren als een lief dier is altijd een goed idee! Met deze 3 decoratietechnieken tover je jouw taart, cupcakes of soezen om tot schattige en stoere dieren.

Schaapjes
Het duurt nog even voordat het lente wordt en de lammetjes weer door de wei dartelen, maar wat ons betreft kunnen je op elk moment van het jaar je baksel versieren als schaap. Deze gezellige grazers zijn lekker donzig en dat gaan we namaken met marshmallows! Super eenvoudig, super lekker. 

Dit heb je nodig
- Een lekker bol baksel: hoge taart, soesjes of bolle cupcakes
- Witte chocoladepasta 
- (mini) marshmallows 
- Zwarte en witte fondant 

Zo maak je het
Stap 1 - Smeer jouw baksel in met een lekkere laag witte chocoladepasta. 
Stap 2 - Kneed van de zwarte fondant een schapenhoofdje met oortjes en een staartje. Maak van witte en zwarte fondant oogjes. Plak het hoofd en het staartje vast aan je baksel. Eventueel kun je een cocktailprikker gebruiken voor meer stevigheid. 
Stap 3 - Als je een groot baksel hebt, gebruik dan gewone marshmallows. Als je cupcakes of soesjes gaat versieren, kies dan mini marshmallows. Plak de marshmallows speels met de chocoladepasta vast aan je baksel rondom het hoofd. 
Stap 4 - Zo, klaar! En dan is het nu tijd om je baksel lekker op te grazen. 


Harige hapjes
Katten, honden, konijnen, tijgers, beren… Ze hebben allemaal een lekker harig vachtje. Als je een taart wilt maken van een van die dieren, dan kun je dat doen op 2 manieren: met een speciaal spuitmondje of met een knoflookpers. We leggen je beide manieren uit. 

Knoflookpers
Hiervoor heb je nodig: een baksel, fondant in de kleur van de vacht en natuurlijk de knoflookpers. 

Stap 1 - Pak je baksel erbij en rol de fondant zacht tussen je handen. 
Stap 2 - Zorg dat de knoflookpers goed schoon is en doe een beetje fondant in de pers.
Stap 3 - Druk de fondant er voorzichtig doorheen. En tadaa! Je hebt mooie haartjes gemaakt. 
Stap 4 - Je kunt de haartjes vastplakken aan je baksel met een beetje jam of chocoladepasta, afhankelijk van de kleur natuurlijk. 

Spuitmondje
Hiervoor heb je nodig: een baksel, botercrème in de kleur van de vacht, een spuitzak en een zogenaamd Gras Spuitmondje. Dat spuitmondje heeft meerdere kleine gaatjes, waardoor je een gras/haar structuur krijgt als je de botercrème daarmee opspuit. 

Tip: Als je nog op zoek bent naar een botercrème recept, bekijk dan eens dit recept van Robèrt. 

Stap 1 - Pak je baksel en de botercrème erbij. 
Stap 2 - Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul de zak met botercrème. 
Stap 3 - Spuit nu voorzichtig elke keer kleine beetjes botercrème op de taart. Je zult zien dat het meteen op een lekker harig vachtje begint te lijken. 

Meer inspiratie nodig? Probeer dan eens deze kattentaart van Saar. 


Dierenprint
Ben jij ook altijd zo onder de indruk van de mooie dierenvacht van een giraffe, zebra of luipaard? Daar kun je een hele spectaculaire taart van maken! Met deze techniek kun je de taart alleen met het printje bekleden, of er uiteindelijk een heel dier van maken. Je beste vriend hiervoor is: fondant!

Werken met fondant
Voor een mooie, strak afgewerkte taart met fondant heb je wat bakskills nodig. Maar geen zorgen, oefening baart kunst! Als je een hele taart wilt versieren, zorg er dan voor dat je de taart eerst vult en netjes afsmeert met botercrème. Laat hem daarna goed koud worden in de koelkast. 

Stap 1 - Kneed de fondant tot hij zacht genoeg is om uit te rollen. 
Stap 2 - Bestuif je aanrecht met poedersuiker en rol daarop de fondant uit tot 3 millimeter dik. Zorg dat je er de boven en zijkanten van de taart in 1x mee kunt bedekken. 
Stap 3 - Leg de lap fondant nu voorzichtig over je koude taart. 
Stap 4 - Strijk de fondant van boven naar onderen glad, je kunt hiervoor een smoother gebruiken. Werk voorzichtig en kalm zodat je rustig alle plooitjes wegwerkt. Vraag je bakmaatje om hulp als het niet alleen lukt. 
Stap 5 - Geef je taart nu strepen, vlekken en stippen om er jouw favoriete dier van te maken! 

Zebraprint
Bekleed de taart met 600 gram wit fondant. Rol 300 gram zwart fondant uit en snijd daar kronkelige strepen van. Plak de zwarte strepen met een beetje water voorzichtig vast aan de witte fondant in een leuk patroon. 

Giraffe
Bekleed de taart met 600 gram gele fondant. Maak ook 2 oortjes van geel fondant. Rol 300 gram bruin fondant uit en snijd daar vlekken van. Maak van wit en zwart fondant twee ogen. Plak de bruine vlekken met water op de gele taart. Steek met cocktailprikkers de oortjes bovenop de taart. Gebruik voor de hoorntjes 2 Twixen. Plak de ogen vast met water en teken met een klein meisje de neus en mond op het bruine fondant. 

Lieveheersbeestje (cupcakes)
Rol zwart fondant uit en bekleed de cupcakes ermee. Rol rood fondant uit en snijd er 2 halve cirkels uit. Leg de halve cirkels over het zwarte fondant, zodat ze vleugeltjes vormen en plak ze vast met water. Steek kleine zwarte rondjes uit en plak die op de vleugels. Maak van zwart fondant een hoofdje en twee voelsprieten. Maak van wit en zwart fondant oogjes en plak ze vast.