Rocky de regenboog kat

Een recept van Saar

Van deze vrolijke kattentaart krijg je meteen een glimlach op je gezicht. Saar maakt hem van amandelcake met een sinaasappelcrème. Hij wordt afgewerkt met een botercrème in 3 verschillende kleuren. Daar gebruikt ze een handige techniek voor. Ze spuit 3 kleuren botercrème op een folie, rolt het op en doet het dan in een spuitzak. Daardoor krijg je bij elk toefje dat je spuit, meteen 3 kleuren crème op je taart.

Ingrediënten

Biscuit
8 eiwitten
50 gram kristalsuiker
250 gram amandelmeel
250 gram suikerbakkerspoeder
25 gram bloem
25 gram maïzena
Citroensap (om kom vetvrij te maken)

Sinaasappelcrème
200 milliliter sinaasappelsap (van +/- 4 sinaasappels)
40 gram suiker
2 eierdooiers
20 gram bloem
230 gram roomboter
70 gram suikerbakkerspoeder

Decoratie

Regenboog botercrème
25 gram bloem
20 gram custard
240 milliliter melk
300 gram roomboter
150 gram suikerbakkerspoeder
Blauwe kleurstof (gel)
Gele kleurstof (gel)
Roze kleurstof (gel)

Marsepein voor oren, ogen, neus en snor
75 gram witte marsepein
Roze kleurstof (gel)
30 gram zwarte marsepein

Bakgereedschap
2 satéprikkers voor de oren
Zeef 
Staande mixer met toebehoren 
Garde 
2 Springvormen ø 20 centimeter
Spatel
Vershoudfolie
Spuitzakken
Paletmes
Spuitmondje gras
Uitsteker rond
Modelleertool

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvormen van ø 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier. 

Amandelbiscuit
Klop het eiwit met de suiker stijf.
Meng het amandelmeel met de suikerbakkerspoeder en hak het samen fijn.
Meng hier de bloem en maizena met een garde door.
Zeef het mengsel en spatel het in gedeeltes voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
Verdeel het beslag over de 2 ingevette springvormen.
Bak beide biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.
Verwijder direct na het bakken uit de vorm en laat verder afkoelen. 

Vulling van de taart

Sinaasappel crème
Pers de sinaasappels voor 200 milliliter sap.
Breng het samen met 20 gram suiker aan de kook.
Klop de eidooiers los met de overgebleven suiker.
Zeef de bloem en roer het met een garde door het dooiermengsel. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
Schep 2 eetlepels van de warme sinaasappelsap door het mengsel en roer goed door.
Giet langzaam de rest van het warme sap bij het mengsel en roer door.
Giet het geheel terug in de pan en breng het langzaam aan de kook.
Na ongeveer 2 minuten begint het in te dikken tot een stevige crème.
Stort op een bord en dek af met vershoudfolie (om velletje te voorkomen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Mix de boter minstens 10 minuten luchtig en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe.
Zorg dat de crème en de boter op dezelfde temperatuur zijn. Voeg dan lepel voor lepel de crème toe aan de boter.
Mix goed door tot een geheel. 
Doe de sinaasappelcrème in een spuitzak zonder spuitmondje. 

Regenboog botercrème
Zeef de bloem en custard en klop deze door de melk met een garde. 
Verwarm dit al roerend met de garde tot het een papje wordt.
Druk de crème door een zeef om er zeker van te zijn dat er geen klontjes in zitten.
Schep in een platte schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
Laat afkoelen in koelkast.
Mix de boter minimaal 10 min luchtig. Voeg deel voor deel de suikerbakkerspoeder toe en laat draaien.
Zorg dat het papje op dezelfde temperatuur is en goed het dan in delen toe aan de boter.
Klop door tot een stevige botercrème.
Verdeel de crème in 3 delen. Kleur 1 deel roze, kleur 1 deel blauw, kleur 1 deel geel.
Doe crème in spuitzakken en leg in koeling.

Opbouw
Leg 1 taart op de bodem en spuit er een mooie laag sinaasappelcrème op.
Leg de 2e taart er bovenop en smeer de hele taart af met sinaasappelcrème.
Scheur een stuk huishoudfolie
Breng 3 strepen boter crème aan naast elkaar
Rol op
Spuit de haren met een grasspuitmondje (eerst de zijkant en dan de bovenkant, mooie lijnen maken)
Eindig met de taartrand.