Tweede aflevering van Toen was ik 12 vodcast!

Stel je voor dat je wakker wordt en moet vluchten voor water. De zee slokt grote delen van Nederland op. Kijk hier het spannende verhaal van de Watersnoodramp van 1953 te beleven voor doven en slechthorenden!

In deze aflevering vertelt Mina Verton-Kooijman haar verhaal over de Watersnoodramp. Door ‘kunstmatige intelligentie’ komen bij deze aflevering mooie beelden die passen bij het verhaal. 

Een podcast is een verhaal of gesprek waar je naar kunt luisteren. Maar hoe kunnen kinderen die doof en slechthorend zijn ook genieten van een podcast? Door een slimme technologie zijn drie afleveringen van de podcast ‘Toen was ik 12’ van Willem Wever nu ook te beleven voor dove en slechthorende kinderen.

Kunstmatige intelligentie

'Kunstmatige intelligentie’ is een techniek waarbij de computer dingen maakt, zonder dat een mens de computer helpt. De computer kan hierdoor zelf denken en maakt door de woorden uit de podcast zelf de beelden die erbij passen. Slim, hè?

Vodcast

Deze podcast met video en beelden wordt zo heel visueel, dat noemen we een ‘vodcast’! Kijk je mee? De afleveringen zijn natuurlijk voor iedereen heel leuk om te zien.

Meer afleveringen

Er komen nog meer afleveringen van de ‘Toen was ik 12’ vodcast. Op 11 december kom je meer te weten over de laatste Elfstedentocht.