Vodcast Toen was ik 12: een podcast met beeld

Een podcast is een verhaal of gesprek waar je naar kunt luisteren. Maar hoe kunnen kinderen die doof en slechthorend zijn ook genieten van een podcast? Door een slimme technologie zijn drie afleveringen van de podcast ‘Toen was ik 12’ van Willem Wever nu ook te beleven voor dove en slechthorende kinderen.

In deze aflevering vertelt astronaut André Kuipers het verhaal over de eerste maanlanding. Dit maakte hij mee toen hij 12 jaar oud was. Door ‘kunstmatige intelligentie’ komen bij deze aflevering mooie beelden die passen bij het verhaal. 

Kunstmatige intelligentie

'Kunstmatige intelligentie’ is een techniek waarbij de computer dingen maakt, zonder dat een mens de computer helpt. De computer kan hierdoor zelf denken en maakt door de woorden uit de podcast zelf de beelden die erbij passen. Slim, hè?

Vodcast

Deze podcast met video en beelden wordt zo heel visueel, dat noemen we een ‘vodcast’! Kijk je mee? De afleveringen zijn natuurlijk voor iedereen heel leuk om te zien.

Meer afleveringen

Er komen nog meer afleveringen van de ‘Toen was ik 12’ vodcast. Op 27 november komt de aflevering over de Watersnoodramp en op 11 december kom je meer te weten over de laatste Elfstedentocht.