Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor Sosha, Jonata, Kiefer, Sidar en Matthijs? Of gewoon een vraag over het programma?

Wat is De Buitendienst?
De Buitendienst is het vetste programma over de natuur! Onze helden trekken eropuit in de natuur. Ze onderzoeken de meest uiteenlopende dingen in de natuur of uit de techniekwereld. Waarom is een baby zo dom? En is een dier in een dierentuin niet eigenlijk heel erg zielig? Kan je hart écht breken? En wat doe je met je dode konijn? En is dieren eten eigenlijk wel oké? De natuur heeft overal een antwoord op en onze helden zoeken het voor je uit! 

Wie heeft het programma bedacht?
Vroeger bestond het programma Nieuws uit de Natuur, dat onderdeel was van SchoolTV. Toen dat programma stopte, hebben een paar mensen De Buitendienst bedacht. Want de natuur is heel mooi/vet/cool/belangrijk dus we maken daar graag een programma over!

Wie bedenkt de afleveringen?
De redacteuren bedenken alle afleveringen. Ze weten heel veel van de natuur, maar zoeken ook veel op op het internet of bellen met mensen die heel veel van een onderwerp weten. Dat zijn bijvoorbeeld wetenschappers, boeren, boswachters, leraren, etc. Samen met de regisseur bedenken ze wat ze in de aflevering gaan doen. 

Hoeveel mensen werken er aan een aflevering?
Meer dan je denkt! Er werken een paar mensen de hele week door aan De Buitendienst, dat zijn de redacteuren, producers, regisseurs en webredacteuren. Sommigen mensen werken maar af en toe voor De Buitendienst, zoals cameramensen, geluidmensen en de editors. En natuurlijk onze toppers die presenteren: Sosha, Jonata, Kiefer, Sidar en Matthijs! 

Ik wil meer van De Buitendienst zien!
Heb je de hele website al afgespeurd? Dan kun je ook eens op onze Instagram of YouTube kijken! 

Ik wil graag meer weten van 1 van de presentatoren!
Kijk hier maar eens!

Kan ik een keer langskomen op de redactie/als jullie opnemen?
Dat kan helaas niet. Op de redactie zul je trouwens vooral mensen achter een computer zien zitten, dus zo interessant is dat niet. Opnames zijn altijd overal in het land en je loopt al snel in de weg. Een beetje onhandig dus, hoe leuk het ook zou zijn. :) We zijn wel vaak aanwezig op Zapp-events, dus daar kan je ons wel spotten! 

Kunnen jullie een keer bij mij op school/scouting/opening/actie komen filmen voor een aflevering?
Nee. :( We maken afleveringen over interessante dingen in de natuur, niet over actuele dingen zoals het Jeugdjournaal iedere dag doet. Dus de kans is heel klein dat het interessant is voor onze afleveringen. 

Ik wil graag iets van De Buitendienst hebben!
We kunnen helaas geen spullen uit de aflevering naar je opsturen. We hebben wel vaak een prijsvraag, dan kun je kans maken op een vette Buitendienstprijs! 

Ik heb een opmerking/vraag over een aflevering of ik heb een idee voor een leuke aflevering?
Stuur ons even een mailtje. Dat kan op debuitendienst@ntr.nl. Een redacteur leest dan je mailtje en kan je antwoord geven.  

Mijn vraag staat hier niet bij!
Dat kan natuurlijk. Mail ons even! Dat kan op debuitendienst@ntr.nl.