Matthijs

Matthijs

Waarom vind jij De Buitendienst leuk?
De natuur ingaan is sowieso leuk. Je komt op bijzondere plekken en je maakt bijzondere dingen mee. Op m'n eerste dag had ik een wurgslang op m'n pols en at ik meelwormen. Toen wist ik wel al dat ik dit heel leuk zou gaan vinden!

Wat voor werk doe je op de dagen dat je niet in De Buitendienst zit?
Ik ben vooral als acteur aan het werk op m'n niet-Buitendienst dagen. Ik maak voorstellingen met mijn plug&playcollectief Moeremans&Sons en speel daarnaast bij gezelschappen als het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Oostpool. Op tv ben ik dit jaar te zien (geweest) in Zes Dates, Suspicious Minds en Danni Lowinski.

Zijn er dingen (in de natuur) waar je bang voor bent?
Yep. Ik heb echt al jarenlang nachtmerries over grote harige spinnen en schorpioenen. Schorpioenen vind ik nu dan wel weer cool, en ik zou ook wel eens een grote harige spin over m'n arm laten lopen, om over die angst heen te komen... En ik was vroeger altijd doodsbang dat ik zelfs in het kleinste zoetwatermeertje aangevallen zou worden door haaien. En als ik thuis in bad zat door piranha's. 

Ik ga het liefst op vakantie in:
Kroatië. Ik ben een paar zomers geleden met wat vrienden de hele kust afgereden, dat was echt geweldig. En m'n broer woont in Amerika, dus daar vlieg ik nu ook geregeld heen. Ik wil daar nog wel eens een paar maanden gaan rondrijden als ik m'n rijbewijs heb, ook door Canada.

Buiten De Buitendienst kijk ik heel graag naar:
Ik kijk alleen maar De Buitendienst. Zijn er nog andere tv programma's dan?

Mijn hobby's zijn:
Squashen. Ukulele spelen. FIFA 15. Theatervoorstellingen en films zien. Lezen.

Mijn lievelingsdier is:
De ijsbeer.

Mijn lievelingseten is:
Burrito's. Extra vlees, extra kaas.

En ik lust absoluut geen:
Walnoten.

Het spannendste dat ik ooit in de natuur heb meegemaakt is:
Ik ben wel eens met een vriend gaan zwemmen in Frankrijk en terwijl we aan het zwemmen waren, werd hij aangevallen door een slang die via stenen op het water de rivier over aan het steken was. Dat was echt een bizar moment, omdat het er precies zo uitzag als in slechte films als iemand door een haai wordt gegrepen (daar is 'ie weer, de haai...). Ik dacht ook eerst dat het een grap was. Maar het liep uiteindelijk goed af...

Wat zou je verder nog over jezelf kwijt willen?
Er schiet me niet 1, 2, 3 iets te binnen. Maar als jullie meer willen weten sta ik er altijd voor open nog meer antwoorden te verzinnen! 

Wat is je lievelingsaflevering?
De aflevering waar ik ging proberen zo lang mogelijk onder water te blijven was echt spectaculair. Freediven is echt heel cool, dan ga je dus zonder zuurstoftank heel ver onder water. Je moet dan zelf omhoogzwemmen. Zo spannend!!