Paardenkeurmerk: dit zijn de regels!

Heeft jouw paard een goed leven?

Om ervoor te zorgen dat alle paarden in Nederlandse maneges een goed leven hebben, is er een paardenkeurmerk bedacht. Dit keurmerk krijgen maneges die zich aan een aantal regels houden.

  1. Een paard moet genoeg kunnen eten en drinken. Dat is natuurlijk logisch; als je een goed rijpaard wilt, zul je het goed te eten en te drinken moeten geven. Zorg er voor dat het paard eerst ruwvoer eet (dat is voer dat zo min mogelijk is bewerkt) en daarna pas krachtvoer.

  2. Zorg dat het paard contact kan hebben met andere paarden. Het liefst kunnen paarden 24 uur per dag in contact staan met andere paarden. Zorg ervoor dat paarden elkaar op minstens acht meter kunnen zien.

  3. Zorg ervoor dat een paard goed kan rusten. Maak voor het paard een ondergrond die dik en zacht is.

  4. Zorg voor de gezondheid. Laat de hoefsmid, tandarts en dierenarts regelmatig komen, of er nou iets aan de hand is of niet. Zo blijf je goed op de hoogte van de gezondheid van het paard, wat zorgt voor betere prestaties.

  5. Zorg voor zo min mogelijk stress. Als je de regels hierboven goed opvolgt, zal je paard zich prettiger voelen en minder gestrest. Het paard moet weten hoe je met hem of haar omgaat. Wees hierin na een tijdje ook voorspelbaar. Zo weet het paard precies wat er gaat gebeuren en voelt hij zich rustiger.

Kijk voor meer regels op www.keurmerkpaardenwelzijn.nl

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.