De Strandbaltas

Zin om iets te knutselen dat niemand heeft? Met deze kleurige strandbaltas maak je de blits op het strand. Of op het schoolplein, of op straat, of in de achtertuin… En het leuke is: het meeste heb je al in huis! Zet de video af en toe op pauze of volg hieronder de stappen.

Wat heb je nodig?
- Strandbal
- Schaar
- Brede tape (het liefst gekleurd)
- Kopje

Stap 1
Begin met de strandbal nog opgevouwen. Knip nu de bovenkant van de bal eraf: de kant met het tuutje.

Stap 2
Vouw de bal open. De tas is er al, alleen de hengsels en de versteviging moet je nog maken! Daarvoor plak je een stuk tape op je snijmat (niet te stevig, je moet het er nog af kunnen trekken). Gekleurde tape is trouwens het leukst: daar krijg je een vrolijke tas van! Zet nu het kopje op de strook en trek ‘m om met een scherp mesje. Hierdoor snij je cirkeltjes uit de tape.

Stap 3
De cirkels plak je op de overgang tussen twee kleurvlakken van de bal. Vouw ‘m over de rand heen zodat je een half cirkeltje ziet. Dit doe je bij alle kleurovergangen. Zo, nu is je tas alvast extra stevig.

Stap 4
Nu maak je de schouderband. Da´s heel simpel: knip ongeveer een halve meter tape af. Doe dat twee keer en plak ze netjes op elkaar.

Stap 5
Bijna klaar! Nu ga je vier halve cirkels uit een stuk tape snijden. Let op hè: doe voorzichtig met het mes! Plak het hengsel met deze stickertjes vast aan de tas. Maak het vast aan de binnenkant en ook aan de buitenkant.