De Sinaasappelkaars

Steek je fruit in de fik! Jaaa, het wordt weer winter! Dat betekent dat je weer lekker kan spelen met vuur. Waarom dan? Nou, probeer onze sinaasappelkaars maar eens! Wel voorzichtig doen, natuurlijk. Zet de video af en toe op pauze of volg hieronder de stappen.

Wat heb je nodig?
- Fles olie
- Aansteker
- Sinaasappel
- Scherp mesje

Stap 1
Om de schil goed los te rollen van de sinaasappel zelf, rol je ‘m tussen je handen heen en weer of over de tafel.

Stap 2
Snij in het midden van de schil en maak het rondje om de sinaasappel heen. Doe dit voorzichtig, zodat je niet het vruchtvlees raakt. Oh, en pas op met het scherpe mesje. Het is de bedoeling dat je al je vingers houdt!

Stap 3
Stop je vingers tussen de schil en de sinaasappel en trek dat ene deel van de schil voorzichtig los van het vruchtvlees. Als ‘ie bijna los is, trek je ‘m met het ‘’lontje’’ uit de sinaasappel.

Stap 4
Giet wat olie in het kuipje, over het steeltje heen. Vul ‘m ongeveer voor een derde. Laat het even intrekken. En dan: vuur! Hou de aansteker bij het steeltje. Dit kan even duren, dus wees geduldig!  

Zo, nu is het zaak om je huis lekker donker te maken en allerlei sinaasappelkaarsjes aan te steken. Wil je ze extra knus maken, snij dan een stukje uit het midden van de overgebleven schil en zet die als hoedje op het kaarsje. Tadaaa, een lichtgevende oranje bol!