Kapstok van Takken

Hang je jassen in de boom Hoera, het is weer herfst! Dat betekent: een hoop takken in het bos. En ook: veel winterjassen! Dat valt natuurlijk goed te combineren in een zelfgemaakte takkenkapstok, waar iedereen z’n warme jassen aan kan hangen. Op naar het bos, dus! Zet de video af en toe op pauze of volg hieronder de stappen.    

Wat heb je nodig?
- Een plank, zoals een stuk steigerhout
- Stukken van een lange tak, met zijtakjes eraan
- Boormachine
- Schroeven
- Zaag
- Bankschroef

Stap 1

Voordat je begint, zoek je een grote tak op in het bos. Die zaag je in meerdere kleine stukken. Zorg ervoor dat er veel stevige zijtakken aan de stukken zitten. Dat worden de haken waar de jassen aan gaan hangen. Je mag zelf weten hoeveel haken je aan je kapstok wil.

Stap 2
De stukken tak klem je in de bankschroef en zaag je over de lengte door, zodat je de kant met de zijtak (de haak) overhoudt. Let op: doe voorzichtig tijdens het zagen! Misschien kan je ma of pa je assisteren.

Stap 3
Nu is het tijd om de haken op het hout te schroeven. Als er twee schroefjes in de tak zitten, zit ‘ie steviger vast dan met maar eentje.

Klaar! Check voor de zekerheid nog even of er geen splinters aan de plank zitten, en schuur ze anders even weg met wat schuurpapier.