De Flessenbeker

Tover iets nieuws van een oude fles! Hebben je vader en moeder een berging vol met oude plastic flessen, en doen ze er maar niks mee? Steek dan nu je handen uit de mouwen en maak van zo’n fles een drinkbeker! Zet de video af en toe op pauze of volg de stappen.

Wat heb je nodig?
- Plastic fles
- Scherp mesje
- Schaar

Stap 1
Is de fles leeg? Is het etiket eraf? Top! Dan kan je nu beginnen met snijden. Zo’n vijf tot tien centimeter van de onderkant af snij je in de fles over de breedte, maar snij hem niet helemaal dóór. Zorg ervoor dat je zo’n twee centimeter overhoudt. Let goed op als je met een mesje werkt!

Stap 2
Nu snij je een strookje uit over de lengte van de fles. Het is trouwens het makkelijkst om de inkeping met een mesje te maken, en daarna door te gaan met een schaar.

Stap 3
We zijn er bijna! Snij of knip nu een stuk uit over de breedte. Zorg dat het niet te groot is: vanaf het aflopende stuk naar de dop toe gebruiken we niks meer. Als je dit hebt gedaan en het bovenste deel van de fles eraf is, keer je dit deel om en vouw je ‘m om het andere gedeelte, zodat je het oor van de beker maakt.  

Zo, dat was hem! Schenk een lekker glas limonade in en kijk of ‘ie werkt!

Tip! Flescadeau
Vaak hebben je ouders wel een paar plastic flessen over. En je opa, oma of buurvrouw vast ook wel: veel mensen bewaren plastic flessen namelijk omdat ze er statiegeld voor terug krijgen. Je kan hen dus vragen of je er wat van mag gebruiken om mee te knutselen. Het allerleukste is natuurlijk als je je knutsel voor hén maakt. Ze lopen dan wel hun statiegeld mis, maar krijgen er een supertoffe knutsel voor terug!