Zeemeermin staart cupcakes

Ben jij ook zo’n fan van zeemeerminnen? Ga aan de slag met dit recept! Deze cupcakes zien eruit alsof ze zo uit de zee zijn komen zwemmen met allemaal verschillende kleuren, eetbare parels en een prachtige zeemeerminnenstaart bovenop. Perfect voor een feestje of gewoon omdat het leuk is om te bakken in de keuken. 

 Wat heb je nodig (voor 12 stuks)

•    150 gram roomboter (zacht)
•    150 gram suiker
•    3 eieren
•    150 gram zelfrijzend bakmeel
•    Snufje zout

Voor de versiering:
•    Botercrème of slagroom (kopen in de supermarkt of zelf maken)
•    Eetbare glitters, sprinkles, suikerparels
•    Zeemeerminnenstaartjes (gekocht of zelfgemaakt van chocola)
•    Optioneel: eetbare kleurstof (blauw, paars, groen)

Zo maak je de zeemeermin staart cupcakes
•    Doe de oven aan op 170 graden (boven en onder warmte).
•    Klop de boter en suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe.
•    Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het samen met een snufje zout door het beslag.
•    Verdeel het beslag over 12 vormpjes. Bak de cupcakes 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen.

Versieren
•    Verdeel de topping (botercrème of slagroom) met een lepel of spuitzak.
•    Strooi glitters, sprinkles en suikerparels eroverheen.
•    Steek de zeemeerminnenstaart boven in de cupcake:
Gekochte zeemeerminnen staart: die kan je er gewoon in steken.
Zelf maken: smelt wat (witte) chocola, kleur die blauw of paars, giet in een staart-mal en laat hard worden.
Tip: Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze versiert, anders smelt de topping!

Wil je de cupcake nog spectaculairder maken? Maak er een piñata cupcake van!

Piñata cupcakes