Apfelstrudel met Jesse van Wieren

Apfelstudel is echt zo'n old time favorite wintergebak. Lekker voor de openhaard met een mok warme choco met slagroom! Tiktokker Jesse van Wieren en ik hebben een toprecept voor jou. Wat heb je nodig: 5 plakjes bladerdeeg 11/2 appel 2 tl suiker 1/2 tl kaneel Handje rozijnen 1 ei Theelepel citroensap Evt. noten zoals walnoten of hazelnoten Roze poedersuiker Roze suiker Stappen Stap 1 Verwarm je oven voor op 180 graden en ontdooi het bladerdeeg. Stap 2 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.  Stap 3 Meng de appel met de kaneel, suiker, citroen en rozijnen/noten.   Stap 4 Leg de 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het bladerdeeg uit, zodat er een rechthoek ontstaat. Stap 5 Snijd een flapje uit aan de boven- en onderkant. En snijd daarna reepjes in het bladerdeeg, maar zorg dat het midden helemaal heel blijft. Stap 6 Verdeel nu het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg. Stap 7  Vouw dan het onderste en bovenste flapje bladerdeeg naar binnen. Vervolgens kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen. Stap 8 Knip van het overgebleven bladerdeeg hartjes en druk deze in de roze suiker. Stap 9 Smeer de strudel in met een beetje losgeklopt ei.  Stap 10 Zet de apfelstrudel voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat hij mooi bruin is. Stap 11 Versier met roze poedersuiker en de bladerdeeg hartjes.