Een podcast maken!

Korthom geeft je tips.

Korthom vertelde in Zapplive over zijn nieuwe podcast: Faka met je podcast. Wil je zelf ook aan de slag? Dat kan! Thomas legt je hieronder precies uit hoe.

Stap 1: het idee

Je moet een onderwerp kiezen dat je heel leuk vindt en dat dicht bij je staat. Bij ons gaat het gesprek zo vanzelf dat een script niet nodig is.

Stap 2: gesprek opnemen

Professionele podcastmakers werken met dure microfoons, maar dat is helemaal niet nodig. Mijn eigen microfoon was maar 30 euro. Als je een paar weken spaart kun je die kopen. Je kan zelfs beginnen met de dictafoon van je telefoon. Dan moet je wel in een hele stille kamer gaan zitten. 

Sommige mensen monteren hun podcast, dus die knippen en plakken erin. 

Als je hem in één keer goed opneemt is dat niet nodig.

Stap 3: online zetten

Wat ik niet wist toen ik begon, is dat je een ‘host’ nodig hebt. Dat is een online platform waar je je materiaal opzet. Je kan een podcast namelijk niet rechtstreeks op spotify zetten. Het gaat allemaal via die host. De host verspreidt het over de verschillende podcastapps. Je moet even online zoeken op ‘gratis podcast hosting’ en dan vind je goede sites. Wat natuurlijk ook kan, is het gesprek alleen naar je vrienden en familie sturen. Gewoon via whatsapp bijvoorbeeld!