Zelf een Rembrandtschilderij maken

Schilder Wolf legt het je uit!  

Wolf, de winnaar van het televisieprogramma Project Rembrandt, legt aan je uit hoe je je familie schildert zoals rembrandt!

TIP 1: Zorg voor goed licht 

Het díng van Rembrandt was het sterke verschil tussen licht en donker in zijn schilderijen. De dingen waar hij de focus op wilde leggen schilderde hij licht, dingen die minder belangrijk waren donker. Pak bijvoorbeeld een goede bureaulamp erbij en laat deze op je model schijnen.

TIP 2: Begin met een ondergrond kleur
Dit is dé tip om alle kleuren van je schilderij samen te laten komen. Dit bepaalt de sfeer van het werk. Werk je met blauw, dan kan het portret een sombere uitstraling krijgen. Werk je met geel, dan krijg je een zonnig en vrolijk portret!

TIP 3: Eerst tekenen, dan schilderen!

Het lastige van andere mensen schilderen is om wat je ziet ook precies zo op het doek te krijgen. Begin dus eerst met een tekening, die kun je nog makkelijk aanpassen. Het grappige is dat bij de meeste portretten de ogen vaak veel te groot worden getekend.  Dit komt omdat wij bij de ander als eerste naar de ogen te kijken. En daarom tekenen we ze groter. Het beste kun je beginnen met de omtrek van iemands gezicht.

Nieuwsgierig naar welk schilderij Wolf in de uitzending van Kalvijn heeft gemaakt? Check dan de Instagram van Zapplive: @zapplive

Wie was Rembrandt?

Rembrandt is een van de bekendste Nederlandse schilders ooit. In de 16e eeuw willen alle BN'ers al een werk van hem. Een van zijn bekendste werken is 'De Nachtwacht'. Dit werk vind je in het Rijksmuseum. 

Rembrandts heeft een groot palet aan kleuren en zijn schilderijen zijn erg realistisch. Hij wil de mensen afbeelden zoals ze écht zijn, dus lekker thuis of aan het werk, en met oprechte gezichtsuitdrukkingen. Om te oefenen schildert hij tientallen selfieportretten.