Dit is een oud bericht. De informatie op deze pagina klopt misschien niet meer.

5 Tips Om Beter Te Worden in E-Voetbal!

De bondscoach van E-Oranje vertelt hoe jij vrienden verslaat op het digitale voetbalveld!

Koen Weijland weet als geen ander hoe je digitaal voetbalt. Hij is de bondscoach van het Nederlandse e-Oranje, de eerste professionele Nationale voetbalclub van Nederland. Het fijne aan voetbal games? Jij kan zelf ook de trucjes gebruiken van het elftal om nog beter te worden. Hier zijn vijf tips van Koen om nog beter te spelen!

1) Houd je emoties onder controle.

Iedereen baalt als de tegenstander scoort. Maar deze boosheid kan je heel makkelijk de wedstrijd kosten. Dus zorg dat je kalm en gefocust blijft bij tegenslagen. Leer juist van je fouten zodat je beter wordt in de volgende wedstrijd.

2) Speel met een doel.

Het is natuurlijk leuk om gewone potjes te spelen tegen je vrienden, maar als je echt beter wilt worden is het slim om van te voren te bedenken waar je op wilt trainen. Speel eens een potje waarbij je probeert om zo goed mogelijk te verdedigen. Of speel een wedstrijd waarbij je je richt op zo veel mogelijk balbezit. Als je dan de wedstrijd verliest heb je alsnog veel geleerd waardoor je beter wordt.

3) Kijk je wedstrijden terug.

In de meeste voetbal games is het mogelijk om je wedstrijden op te slaan en terug te kijken. De meeste video game consoles nemen ook beelden van je wedstrijd op. Doe dit vooral en kijk je wedstrijden terug. Zo leer je op welke manier je speelt en waar je fouten maakt. Door jezelf hier op aan te passen wordt je alleen maar beter!

4) Je team is niet het belangrijkste!

Er zijn heel veel teams en spelers om mee te spelen in FIFA. Online wordt er vaak gesproken over de best mogelijke teams, maar uiteindelijk ben jij degene die het spel speelt. Richt je daarom niet te veel op het verzamelen van de beste mogelijke spelers, maar op beter worden in het spel zelf. Het verschil van de beste spelers zal je namelijk alleen merken als je tegen iemand speelt die op hetzelfde niveau zit als jij. Dus gebruik spelers en strategie├źn waar jij goed mee bent!

 

5) De balrol

Een handige tip als je tegen actieve keepers speelt is de balrol. Een actieve keeper komt vaak direct op de aanvaller af die met de bal in de buurt van het doel komt. Deze keepers proberen vaak de speler en de bal te tacklen. Wat je dan kan doen is een balrol. Laat de sprint-knop los (de rechtertrigger) als de keeper dichtbij is en beweeg met de dribbel snelheid naar links of rechts. Zo passeer je heel snel de keeper en is het doel helemaal vrij om voor jou te scoren. Oefen deze truc vaak en de doelpunten volgen vanzelf!