Zo word jij een TikTok-ster!

Dit is hoe je jouw video's op de For You page krijgt!

TikTok is wereldwijd al meer dan 2 miljard keer gedownload. Het platform is enorm populair en er worden dagelijks miljoenen video’s geposts. Het kan lastig zijn om op te vallen met jouw filmpjes. Daarom vroegen wij aan onze TikTok-expert Casper (@officialcasper) hoe jij je filmpjes op de for you page krijgt!

#1 - Plaats elke dag een video

Om gezien te worden op TikTok moet je de app zo veel mogelijk gebruiken. Het beste is om elke dag iets te plaatsen. Je kan ook twee video’s plaatsen per dag. Of drie. Zolang je maar elke dag hetzelfde doet. TikTok ziet dan dat jij actief bent en gaat je video’s sneller op de For You Page zetten.

 

#2 - Doe mee aan trends

Doe mee aan trends: die zijn populair! Maar doe niet precies hetzelfde als andere TikTokkers. Dan val je niet op. Probeer origineel te zijn door je eigen draai te geven aan een dansje of challenge. Je kan de For You page of ontdekpagina gebruiken om te zien wat populair is. Trends veranderen snel, dus zorg ervoor dat je elke dag checkt om bij te blijven!

 

#3 - Gebruik hashtags

Om je video's goed te verspreiden is een goede hashtag echt belangrijk. Door een hashtag weet TikTok wat voor video’s je maakt. Maak je een video waarin je zingt? Gebruik dan #singing. TikTok zal je filmpje dan sneller laten zien aan gebruikers die zangvideo’s leuk vinden. Dus als je een video van de nieuwste trend maakt, gebruik dan de hashtag van die trend.