Kom in actie met Zapplive voor #500kinderen!

Zapplive op Zaterdag komt in actie voor de 500 vluchtelingkinderen uit kamp Moria en we hebben jullie hulp nodig!

Het insturen van de foto's is helaas niet meer mogelijk. Bedankt voor al jullie geweldige foto's. Kijk op zaterdag 4 oktober naar Zapplive en volg onze instagram om te zien hoe wij actie voeren op Het Binnenhof!

Donderdagavond 10 september heeft de regering besloten om 48 vluchtelingenkinderen uit kamp Moria op Lesbos op te vangen in Nederland in plaats van de 500 kinderen die hulp nodig hebben. Dat is niet genoeg, want alle kinderen hebben recht op bescherming en opgroeien in een veilige omgeving. Daarom voert Zapplive actie en daar hebben wij jullie hulp bij nodig.

Dit is wat je moet doen om ons daarbij te helpen:

1) Maak een foto van jezelf met op die foto de tekst #500kinderen.

2) Deze foto kan je insturen via de website of via onze Instagram door ‘@zapplive’ te taggen en de hashtag ‘#500kinderen’ te gebruiken. Je mag de foto openbaar delen in een story, maar mag hem ook naar ons DM-en als je dat liever wil.

De foto’s worden dinsdag 29 september in samenwerking met Stichting Vluchteling gepresenteerd op Het Binnenhof en zullen daarnaast (mogelijk) te zien zijn op de Zapp-kanalen en in het programma in het kader van deze actie.

Vraag voordat je je foto instuurt toestemming aan je ouders of verzorgers!

Vraag ook je ouders, verzorgers, buren, grootouders, ooms, tantes en leraren om de petitie te tekenen via:
https://500kinderen.nl/petitie-griekenland?ref=stv

Naast de fotoactie van Zapplive werkt KRO-NCRV ook samen met stichting Because We Carry. Veel vluchtelingenfamilies op Lesbos slapen nu met hun kinderen op straat op koud asfalt. Voor slechts 5 euro kunnen vluchtelingen worden geholpen met een slaapmatje. Via deze link kan je doneren.