Huttenbouwen met Hugo Kennis

De winnaar van Expeditie Robinson geeft je tips!

In Zweden mag iedereen overal in de natuur kamperen. Tv-kok en Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis is gek op survivalen en slaapt het liefst buiten. Dat kan in een tent, maar je kunt natuurlijk ook je eigen hut bouwen. Houd jij ook zo van hutten bouwen? Hugo geeft een paar tips om je opweg te helpen.

  1. Zorg er altijd voor dat je hut een bodem heeft. Als je een hut van pallets maakt, leg dan bijvoorbeeld een pallet op de grond. Dit kan je beschermen tegen wilde dieren. Die zijn er in Nederland natuurlijk niet, maar het beschermt je ook tegen kou en nattigheid. Die komt namelijk vanuit de grond!
  2. Maak je hut stevig vast. Je kan dat doen met spijkers, met schroeven of met touw. Als je een hut maakt tussen de bomen, maakt je hut dan met touw vast. Hamer geen spijkers in de bomen, want dat is niet goed voor ze.
  3. Bouw je hut op een beschutte plek, zoals in de hoek van de tuin. Hoe meer wind er waait, hoe sneller je hut kapot kan gaan en hoe kouder het wordt in de hut.

Materialen

Je kunt je hut van allerlei materialen maken. Je kan bijvoorbeeld pallets gebruiken of takken. Als je takken gebruikt, zorg er dan voor dat je één grote, sterkte tak hebt. Die vormt het middelpunt. Zet deze een beetje tegen de wind in en zet dan de andere takken eromheen. Je kunt vuilniszakken gebruiken om de hut waterdicht te maken. Wil je de hut liever van natuurlijke dingen maken, net als Hugo? Gebruik dan bladeren om je hut waterdicht te maken.

Veel succes en bouwplezier!