Recept Brioche aux épinards et oeuf poché

Wil jij het overheerlijke recept van Pierre namaken? Check het hieronder!

Ingrediënten:

- Briochebrood

- 2 eieren

- Azijn

- Verse spinazie

- Provençaalse kruiden

- Bieslook

- 250 gram boter

- 1 theelepel zwarte peperkorrels

- 3 eetlepels witte wijnazijn

- 1 eetlepel water

- zout

- citroensap

 

Benodigdheden:

- magnetron

- garde

- zeef

- pan

- grote kom

 

Hoe maak je het?

 

Snijd een snee briochebrood af. Bak ‘m in een pan een beetje bruin aan beide kanten.

 

Bak in een andere pan de spinazie totdat het een beetje slinkt.

 

Zet een pannetje water op het vuur. Doe een beetje azijn bij het water en breng bijna aan de kook. Breek een ei in een glas of bakje. De dooier moet heel blijven. Maak met een lepel een kolkje in het pannetje. Laat het ei voorzichtig in het water glijden. Laat 3 minuten garen.

 

Voor de Hollandaise saus: smelt de boter in een steelpan op het vuur. Laat niet bruin worden. Wacht totdat je een troebele en heldere laag hebt. Schenk de heldere laag in een apart kommetje.

Breng de peperkorrels, azijn, water en zout aan de kook in een pannetje. Zet daarna het vuur laag en laat het water verdampen totdat je ongeveer een derde overhoudt. Zeef het mengsel en zet opzij.

 

Zet een pan met water aan de kook. Doe vier eidooiers in een kom en klop ze op. Hang dan de kom boven de pan met water. Dit heet “au bain-marie”. Doe de azijn erbij totdat een smeuïge saus ontstaat en blijf kloppen. Haal de kom van de pan en schenk beetje bij beetje de boter erbij. Breng op smaak met citroensap en zout.