Recept Okonomiyaki

Wil je zelf de overheerlijk Okonomiyaki maken? Check het recept hieronder!

Ingrediënten:

-          2 eetlepels olie

-          200 gram bloem

-          350 ml dashi bouillon

-          3 ei (2 voor topping)

-          210 gram geraspte witte kool (70 gram voor topping)

-          120 gram bacon

-          32 gram Bonito vlokken (katsuobushi)

-          Tonkatsu saus (bulldog)

-          Japanse mayonaise

-          Aonori (Gedroogde zeewier vlokken)

-          Benishoga (rood gepekelde gember)

 

Benodigdheden:

  • kom of schaal
  • garde
  • eetlepel
  • koekenpan
  • sauslepel
  • maatbeker
  • spatel
  • stokjes
  • bord

 

Hoe maak je het?

  • Doe de bloem en dashi bouillon in een kom. Mix met een garde totdat je een glad beslag hebt en er geen klontjes meer in zitten. Doe de kool en een ei erbij en mix totdat het goed gemengd is.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpak en schep met de sauslepel ongeveer het halve beslag in de pan. Pak de pan op en draai rond zodat de pannenkoek een ronde vorm krijgt.
  • Doe de helft van de kool op de pannenkoek en maak een holletje in de kool. Doe daar een ei in.
  • Leg de helft van het spek op de pannenkoek en doe daar de bonito vlokken overheen.
  • Pak weer een beetje beslag en giet dat over het spek en de bonito vlokken zodat dat aan elkaar gaat plakken.
  • Laat tien minuten bakken.
  • Draai de pannenkoek om en bak weer voor tien minuten.
  • Draai de pannenkoek weer om zodat de topping op de bovenkant zit. Check of het beslag gaar is.
  • Leg de pannenkoek op een bord. Doe een beetje saus en japanse mayonaise over de pannenkoek.
  • Garneer met bonito vlokken, gepelde gember en zeewier vlokken.