Recept Huevos Rancheros

Lees hieronder het verrukkelijke Huevos Rancheros recept van Pierre!

Ingrediënten:

- 4 eieren

- 3 roma tomaten

- 1 serrano chilipeper

- ¼ witte ui

- teen knoflook

- ½ eetlepel tijm

- 100 gram bloem

- 150 gram fijne maismeel

- 100 gram bouillon

- 3 gram bakpoeder

- Bruine bonen

- Olie

- Peper

- Zout

- Tortillachips

 

Benodigdheden:

- Weegschaal

- Deegroller

- Plastic folie

- Koelkast

- Deegmes/Deegsnijder

- Stamper

- Twee grote borden

- Blender

- Koekenpan

- Keukenpapier

 

Tortilla

Voor de bloemtortilla: de bloem, maismeel, het vocht en bakpoeder kneden tot een soepel deeg. Pil vormen. Door bloem halen. Afdekken. Minimaal een half uur in koeling. Verdelen. Ballen draaien en dan door de bloem halen. Dun uitrollen tot ronde ‘pannenkoekjes’. Dan in hete bakpan, zonder toevoeging van olie, de vellen een voor een beide kanten 30 seconden verhitten, zodat het vel op gaat zwellen en bruine bakvlekjes krijgt. Uit de bakpan halen. Dan de vellen in een andere bakpan (niet op een warmtebron) met daarop een omgekeerde bakpan, zodat de vellen afgesloten zijn. Dit kan ook met twee diepe borden! Blijven ze nog warm ook. De stapelmethode.

 

Huevos Ranchers

Blend de tomaten, chilipeper, ui, knoflook en tijm tot een saus. Doe deze met een beetje olie in een pan. Laat sudderen zodat de kleur mooi donkerrood wordt en de salsa een beetje dikker. Bak ondertussen twee eieren in een pan. Probeer de dooier heel te laten. Prak de bonen tot een dikke pasta en bak in een pan tot gewenste dikte. Voeg zout en peper toe. Bak een tortilla in een pan met een beetje olie zodat de randjes lekker knapperig zijn, maar laat de tortilla niet hard worden.

 

Leg de gebakken tortilla op een bord. Leg daar de eieren op. Schep met een lepel een aantal lepels salsa over het witte deel van de eieren. Leg de bonenpuree ernaast en steek daar een paar tortillachips in. Smakelijk!