Weekendtips

Het weekend staat weer voor de deur. Je kan er nu niet echt op uit maar gelukkig is er ook vanuit je eigen woonkamer genoeg te doen om het weekend door te komen. Wij hebben de beste tips voor je verzameld!
  1.   Online Escaperoom

Ben je een echte puzzelaar en fan van escaperooms? 18 escaperoom makers hebben de koppen bij elkaar gestoken en een online escaperoom gemaakt. 'De verloren herinnering'. Het begint allemaal met een oude kist die je vindt op zolder. Kun je het mysterie hierachter ontrafelen? Je bent er wel zo'n 3 tot 10 uur mee bezig!

 

  1.   Dierentuin

Een dagje naar de dierentuin zit er even niet in, maar gelukkig delen veel dierentuinen dagelijks filmpjes van de dieren en delen ze leuke weetjes! Wil je de dieren nóg iets dichterbij halen, typ dan eens op google 'Leeuw', 'Haai' of 'Alligator' in. Klik op weergeven in 3D en ineens staan de dieren in je woonkamer!

 

  1.   Max Verstappen zien racen

Zin in een beetje actie? Kijk dan vanavond naar het Youtube kanaal van Team Redline. Daar kun je vanaf 20:45 een online racewedstrijd zien waar Max verstappen aan meedoet!

 

  1.   Online theater

Veel theaters laten voorstellingen nu online zien, zo kun je toch nog kijken naar de leukste musicals, cabaretvoorstellingen en toneelstukken, gewoon vanaf de bank! Ga hiervoor naar de site van het theater in jouw stad of dorp, daar vind je vast wat leuke voorstellingen! 

 

  1.   Koninklijk bezoek

Ook eens een andere ruimte dan je eigen huiskamer bekijken? Ga dan op koninklijk bezoek! Via Google Streetview kun je zo in Nederlandse paleizen wonen, zo kun je het paleis op de dam, de oranjezaal in huis ten bosch of paleis noordeinde bekijken. 

 

  1.   Online concert

Mis je je favoriete artiesten nu je niet naar concerten toe kan? Op YouTube worden hele concerten gedeeld en veel artiesten delen livestreams op hun social media kanalen.

 

  1.   Netflix party

Heb je Netflix nog niet helemaal uitgespeeld? Dan kun je dit weekend ook lekker Netflixen met je vrienden op afstand door Netflix party te installeren. Hiermee kun je je scherm delen zodat je samen naar dezelfde serie kijkt en in de groepschat commentaar leveren op alles wat je ziet!

 

Nu is de beurt aan jou! Doe een van deze dingen en film het. Neem je filmpje horizontaal (liggend) op en app 'm naar +31 6 25 57 66 17 en wie weet kom je in de uitzending.

LET OP: Vraag toestemming aan je ouders voor het gebruik van je filmpje in de uitzending van Zapplive Extra en andere uitzendmomenten van NPO Zapp en NPO 3FM.