Hoe hou je het gezellig thuis?

De grote vraag is: Hoe hou je het gezellig thuis?

We gaan alweer de vierde week in dat de scholen gesloten zijn. Verveel jij je een ongeluk, of kan je je broertje, zusje of ouders wel achter het behang plakken... of zij jou?

Psycholoog Najla gaf in Zapplive Extra deze tips:

1.Volg niet de hele dag het nieuws dat maakt je vaak extra bezorgd en soms angstig. Spreek daarom met je zelf af dat je maar 1 x per dag het nieuws volgt, bijvoorbeeld door het jeugdjournaal te kijken.

2. Zorg voor een vast dagindeling dus sta op tijd op, neem spring lekker onder de douche, kleed je aan, eet op vaste tijden en zorg dat je ’s avonds ook weer op tijd naar bed gaat. Als je je hieraan houdt is de kans groot dat je een veel beter humeur hebt.

3. Sociale contacten maak vaak contact met je vrienden en familie, via de telefoon en beeldbellen. Je kan ook op die manier een spelletje met elkaar spelen of bv samen, allebei in je eigen huis, een cake bakken.

4. Lekker bewegen is zooo belangrijk! Ga dus niet de hele dag op de bank hangen, maar zorg dat binnen of in de tuin veel beweegt; denk aan dansen, voetbaltrucs, boks workout, touwtjespringen. Bewegen maakt een stofje aan in je brein dat je een goed gevoel geeft.

5. Bedenk voor iedere dag 2 doelen die je die dag gaat doen; iets nuttigs en iets leuks. Houd je aan die doelen want dat zorgt er voor dat je je niet somber voelt en dat je met een goed gevoel ’s avonds gaat slapen.