Broodhoed

Eetbare carnavalskleding!

BROODHOED

Ingrediënten:

3 kopjes bloem

1 kopje warm water

1 theelepel zout

Tortillachips

Salsasaus

Ondiepe aluminium taartvorm

Diepe aluminium taartvorm of tulbandvorm

Bakpapier

 

Meng de bloem, het zout en het water in een kom. Kneed het deeg een paar minuten. Zet de over aan op 180 graden. Strooi wat bloem op het aanrecht en op een deegroller en rol het deeg van binnen naar buiten uit tot een grote, ronde dunne lap.

 

Druk de ondiepe aluminium taartvorm op je hoofd tot hij de vorm heeft van je eigen hoofd. Leg deze vorm omgekeerd op de tulbandvorm op een stuk bakpapier, zodat je een mooie vorm hebt voor je hoed. Leg de lap deeg hier overheen. Druk het midden een beetje naar beneden, zodat er een kommetje ontstaat. Hier komt straks de salsasaus in. Rol de buitenkant van het deeg naar binnen, zodat er een rand ontstaat om de hoed. Als je niet genoeg deeg hebt om het op te rollen tot een rand, kan je ook een rand van aluminium maken en het deeg hieromheen slaan. Zet de hoed ca. 10 minuten in de oven of tot het deeg gaar en stevig is.

 

Haal de hoed uit de oven en laat deze afkoelen. Als de hoed is afgekoeld, vul je de rand met tortillachips of andere lekkere snacks. Doe in het kommetje van de hoed wat salsasaus of een andere saus die je lekker vindt. Nu heb je een lekkere snackhoed voor tijdens het carnaval vieren!