Australische freakshake
Recept Australische Freakshakes
Zelf ijs maken
ijsblokjes
zout
chocolademelk of een fruitsapje
Grote afsluitbare diepvrieszakken
Kleine afsluitbare diepvrieszakken
Recept
Pak een groot zakje en een klein zakje. Doe in het kleine zakje chocolademelk of het rode fruitsap. Maak het zakje goed dicht. Vul de grote zak met ijsklonten en een hand zout. Doe het kleine zakje in de grote zak en maak ook deze zak dicht. Dan mag je heel hard schudden. Schud zo lang totdat het sapje helemaal ijs is geworden. Dat kan een paar minuten duren.
Schep al het ijs uit het zakje in een bak. Nu kun je met een ijsschep ijsbolletjes maken. Je kan dit ijs gebruiken voor in je milkshake, maar je kan natuurlijk ook gewoon schepijs gebruiken.
Chocolade freakshake
250 ml melk
3 bolletjes chocolade ijs
Handvol Oreokoekjes of stukjes chocola
Slagroom
Toetjessausje dat jij lekker vindt
Versieringen die jij lekker vindt, zoals donuts, mini stroopwafels, chocoladestokjes, cakeversiering, smarties of popcorn
Rietjes
Recept
Doe het ijs, de melk en een handvol Oreokoekjes of chocola in de blender. Mix alles fijn.
Je kan van tevoren een beetje saus die jij lekker vindt langs de binnenkant van het glas gieten. Vul het glas met de milkshake. Nu is het tijd om te versieren! Spuit zoveel slagroom op jouw milkshake als je wil. Versier de slagroom met alles wat je lekker vindt, bijvoorbeeld met een donut, popcorn, stroopwafels of chocola. Maak het af met gekleurde poedersuiker, cakeversiering of met een lekkere saus.
Fruit freakshake
100 gram rood fruit uit de diepvries
1 grote beker kokosmelk
Griekse yoghurt
Fruit voor versiering
Munt
Kokosrasp
Satéprikkers
Rietjes
Recept
Meng het bevroren fruit, de melk en een scheutje yoghurt in de blender tot een gladde milkshake. Schenk de milkshake in een glas. Je kan jouw fruitshake versieren met allerlei gezonde lekkere dingen. Doe een schep Griekse yoghurt op de milkshake. Rijg het fruit dat jij lekker vindt aan een satéprikker en steek deze in de milkshake. Als je wil kan je de shake nog afmaken met kokosrasp en een takje munt.