KOM IN ACTIE!

Kom samen met Zapplive in actie voor kinderen die vluchten voor oorlog en geweld.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN

Wereldwijd zijn er 50 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Als kinderen moeten vluchten, moeten ze alles achterlaten: hun huis, hun school, hun vrienden. UNICEF helpt deze kinderen. Wij willen dat ze kunnen leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving, zodat ze een kans hebben op een goede toekomst.

Wil jij deze kinderen ook helpen? Van zaterdag 7 december tot en met zaterdag 21 december besteden we drie zaterdagochtenden in Zapplive aandacht aan kinderen op de vlucht. We doen dit met indrukwekkende verhalen van Syrische kinderen die op jonge leeftijd gevlucht zijn en nu veilig in Nederland wonen.

Hoe kun je helpen? Bak zoveel mogelijk cupcakes, zing liedjes, maak een mooie tekening of laat je fantasie gaan en verzin zelf iets cools!

Voor 3 euro heb je al 30.000 liter schoon drinkwater, zodat kinderen niet ziek worden. Voor 5 euro heeft een kind een extra dikke deken die hem warm houdt in deze koude tijd van het jaar. Voor 10 euro krijgen ze biscuits vol belangrijke voedingsstoffen zodat kinderen niet ondervoed raken. De biscuits kunnen 24 maaltijden vervangen.

Je kunt hier doneren, maar je kunt ook zaterdag 7, 14 of 21 december live doneren in de uitzending! De blauwe loper ligt voor je klaar. Zaterdag 21 december is de grote Zapplive in actie Finale. Dan kun je workshops doen met bekende Zappgezichten, je kunt op de foto met ze, Pierre Wind is er en er zijn spetterende optredens. In deze laatste uitzending van het jaar maken we bekend hoeveel geld er is opgehaald voor kinderen op de vlucht.