Hutspot- & Boerenkoolfriet

Gezonde frietjes bestaan!

Ingrediënten:

  • 2 kilo kruimige aardappels
  • 800 gram witte uien
  • 600 gram winterpeen, geraspt of in reepjes
  • 60 gram boerenkool
  • Boter
  • Peper en Zout
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel

 

Benodigdheden:

  • Twee grote pannen
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Pureestamper
  • Frituurpan
  • Frituurolie
  • Borden

 

Bereidingswijze:

  • Zet twee grote pannen water op het vuur en breng ze aan de kook.
  • Schil de aardappelen, uien en winterpenen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Doe de helft van de aardappels en uien in de ene pan en de andere helft in de andere pan.
  • Doe de gesneden winterpeen in een van de twee pannen erbij.
  • Laat 15 minuten koken.
  • Voeg nu aan de pan waar niet de winterpenen in zitten, de boerenkool toe.
  • Laat 5 minuten koken.
  • Giet beide pannen af.
  • Pak een pureestamper en stamp alles fijn. Was de pureestamper af voordat je de andere pan gaat stampen.
  • Voeg een beetje boter toe aan de hutspot en boerenkoolstamppot en roer goed door.
  • Smeer de hutspot en boerenkool uit over twee verschillende platen. Vries in.
  • Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
  • Als het is ingevroren snijd je de boerenkool en hutspot in repen. Net zo groot als je ze wilt hebben.
  • Leg op drie verschillende borden de bloem, opgeklopt ei en paneermeel.
  • Haal een reepje door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Frituur totdat ie goudbruin is.