
Hutspot- & Boerenkoolfriet
Vrijdag 4 oktober 2019
Gezonde frietjes bestaan!
Ingrediënten:
- 2 kilo kruimige aardappels
- 800 gram witte uien
- 600 gram winterpeen, geraspt of in reepjes
- 60 gram boerenkool
- Boter
- Peper en Zout
- Bloem
- Ei
- Paneermeel
Benodigdheden:
- Twee grote pannen
- Snijplank
- Mes
- Vergiet
- Pureestamper
- Frituurpan
- Frituurolie
- Borden
Bereidingswijze:
- Zet twee grote pannen water op het vuur en breng ze aan de kook.
- Schil de aardappelen, uien en winterpenen en snijd ze in gelijke stukken.
- Doe de helft van de aardappels en uien in de ene pan en de andere helft in de andere pan.
- Doe de gesneden winterpeen in een van de twee pannen erbij.
- Laat 15 minuten koken.
- Voeg nu aan de pan waar niet de winterpenen in zitten, de boerenkool toe.
- Laat 5 minuten koken.
- Giet beide pannen af.
- Pak een pureestamper en stamp alles fijn. Was de pureestamper af voordat je de andere pan gaat stampen.
- Voeg een beetje boter toe aan de hutspot en boerenkoolstamppot en roer goed door.
- Smeer de hutspot en boerenkool uit over twee verschillende platen. Vries in.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
- Als het is ingevroren snijd je de boerenkool en hutspot in repen. Net zo groot als je ze wilt hebben.
- Leg op drie verschillende borden de bloem, opgeklopt ei en paneermeel.
- Haal een reepje door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de paneermeel.
- Frituur totdat ie goudbruin is.