Paradijselijk kokosmelk

Mocht je ooit op een onbewoond eiland terecht komen.. :)

Ingrediënten:

  • Kokosnoot
  • Water

Benodigdheden:

  • Blender
  • Hamer
  • Schroevendraaier
  • Doek
  • Schaaltje
  • Waterkoker

Bereidingswijze:

Wikkel de kokosnoot in de doek en zet ‘m stevig op je werkblad. Vind de drie oogjes op de kokosnoot en ga op zoek naar het zachte oogje. Prik de schroevendraaier erdoorheen. Als prikken niet lukt, kun je een hamer gebruiken. Schud het kokoswater uit de kokosnoot in een apart bakje.

Leg de kokosnoot neer op je doek en sla met de hamer op de zijkant. Er ontstaat een barst. Volg de barst totdat de noot doormidden is. Wrik het vruchtvlees (het witte) van de kokosnoot uit de harde schil.

Vul twee keer een kopje met kokosnoot en doe deze in de blender. Kook water in een waterkoker of in een pannetje op het fornuis. Vul hetzelfde kopje drie keer met kokend water en giet deze ook in de blender.

Zet de blender aan totdat alles fijngemalen is en er een romige melk ontstaat. Hang een doek over een schaal en schenk de kokosmelk in de doek. Wring de doek goed uit. Alle rasp blijft achter in de doek en in de bak zit de kokosmelk!