Blauwe bessen pannenkoekjes van Guus

met karnemelk

Ingrediënten:

Krokante amandelen
125 G geschaafde
125 G suiker
1 eiwit

Kaneelroom
200 ML slagroom
2 EL suiker
2 TL kaneel

Beslag
220 G bloem
2 EL suiker
2 TL bakpoeder
15 G boter
2 eieren
700 ML Karnemelk

Garnering
1 bakje blauwe bessen (CA 125 G)
Ahornsiroop
8 blaadjes munt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng voor de krokante amandelen de amandelen met de suiker en het eiwit. Spreid uit over de beklede bakplaat. Bak de amandelen in circa 12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

Klop ondertussen voor de kaneelroom de slagroom met de suiker lobbig en spatel de kaneel erdoor.

Meng voor het beslag bloem, suiker, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Smelt de boter in een steelpan. Klop met een garde de eieren, de karnemelk en de gesmolten boter door de droge ingrediënten tot een glad beslag.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur.

Schep 1 volle juslepel (circa 3 eetlepels) beslag voor 1 pannenkoekje van zo’n 8cm doorsnede in de koekenpan. Na 2,5 minuut ontstaan er bubbeltjes en zijn de zijkantjes droog. Keer het pannenkoekje om en bak nog circa 1 minuut, totdat beide kanten goudbruin zijn.

Houd de gebakken pannenkoekjes warm in de oven en bak de overige pannenkoekjes op dezelfde wijze.

Schep een lepel kaneelroom op een pannenkoekje en leg daarop wat amandelen en een paar blauwe bessen. Leg er een tweede pannenkoekje bovenop, met daarop weer wat room, amandelen en blauwe bessen. Herhaal tot je een mooi stapeltje hebt dat niet omvalt.

Schenk een beetje ahornsiroop over de stapel pannenkoekjes, bestrooi met de krokante amandelen en garneer met de munt.