
3 gekke burgers: Dessertburger
Vrijdag 10 mei 2019
Chocoloco lekker!
Benodigdheden en ingrediënten:
- Bakplaat brede
- Bakpapier
- Ronde uitstekers (min. 6)
Chocomayo
- Witte chocolade (1 deel)
- Slagroom (2 delen)
- Aardbeiensaus
Chocoburger
- Honing (560g)
- Agar (12g)
- Gelatine (30g)
- Melk chocolade (1000g)
- Slagroom (1500g)
- Zout (8g)
- Crumble (500g)
Garnering
- Zoete briochebroodjes
- Kiwis
- Mango
- Aardbeien
Bereidingswijze:
Maak koekje van gelatine en klein laagje water. Doe dit ‘gelatinekoekje’ bij de melkchocolade. Doe de honing, glucose stroop, zout en agar agar bij het room. Breng dit aan de kook en laat even doorkoken. Schenk dit op de chocolade met gelatine en meng met garde. Van het vuur af en het koekkruim er door heen spatelen. Schenk op een plateau of in een bak, die bedekt is met plastic trekfolie. Laat opstijven in de koeling. Met stekers burgers vormen. Afsnijdsels kun je weer gebruiken voor nieuwe burgers.