Eetbaar Vogelnestje

met kokosbavarois

Dit heb je nodig voor de kokosbavarois:

  • 450g kokosroom
  • 550g lobbige room
  • 15g gelatine
  • 100g suiker
  • 50g vanille suiker

 

Dit heb je nodig voor het eigeel:

  • 500g mangosap
  • 2gr agar

 

Dit heb je nodig voor het chocoladenestje:

  • 300g pure chocolade

Benodigdheden:

  • Rond appelboortje
  • Halve eivormpjes
  • IJsklontjes

 

Zo maak je het:

Week de blaadjes gelatine voor ongeveer 10 minuutjes in koud water. Doe alle andere ingrediënten voor de kokosbavarois in een pan en breng aan de kook. Zorg dat alles is opgelost. Voeg daarna de gelatine toe en laat het oplossen. Haal de pan van het vuur. Doe het bavaroismengsel in de vormpjes en laat het in de koelkast opstijven. Zodra het stijf is haal je met het appelboortje een half rondje uit het ei. Laat de bavarois in de vorm van het ei nog in de vorm zitten! Als je uit alle eieren een half rondje hebt gehaald zet je de vormpjes in de vriezer.

Verwarm ondertussen het mangosap in een pannetje en voeg de agar agar toe. Als de agar agar is opgelost haal je de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen.

Breek de chocolade in kleine stukjes of hak het fijn. Smelt het in de magnetron OF au bain-marie (een pannetje met chocolade in een pannetje heet water hangen – niet direct op vuur zetten!). Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak of patatzak. Vul een schaaltje met ijsklontjes. Spuit de gesmolten chocolade over het ijs. Je gaat zien dat de chocolade meteen hard wordt! Haal de chocolade eraf en je hebt een nestje!

Haal de eitjes uit hun vormpjes en leg een of twee halve eieren in een chocoladenestje. Doe de mangosaus in het halve rondje van het ei! Je kunt, als je wilt, nog wat fruit toevoegen! Smullen maar!